Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Glade musikanter i nytt «hjem» på Grefsen

Grefsen skolekorps får pusse opp lokalene sine.

Grefsen skolekorps teller 80 medlemmer totalt. Etter nesten tre år på flyttefot er de endelig tilbake på utbyggede Grefsen skole. Det nye korpsrommet trenger imidlertid oppussing. Truls Jemtland i Hafslund og Fredrik Eckhoff fra Nordre Aker Budstikke kommer med penger til det fra Oslofondet. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter tre år på flyttefot er korpset tilbake på Grefsen skole. Med penger fra Hafslund og Nordre Aker Budstikke blir korpsrommet «nytt».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 01:22

GREFSEN: - Det har vært som å være på en campingtur, med altfor lite plass, spredd rundt på forskjellige steder, sier styreleder i Grefsen skolekorps, Helga Håtveit.

Korpspositve skoler

Å drive skolekorps på flyttefot med 80 musikanter fra 8 til 19 år, med tilhørende instrumenter, er ikke bare-bare. Etter byggeperioden har Grefsen skole fått en real ansiktsløftning, og musikantene er glade for å være «hjemme» igjen. Korpset har fått et eget lokale i et av de eldre bygningene. Det skal brukes til lagring, kontor og oppholdsrom, men trenger oppfriskning. Derfor skal de 12.500 kronene korpset har fått fra Oslofondet gå til det.

- Det koster å drive korps, så dette er veldig kjærkomment, sier Håtveit, som skryter av sitt midlertidige tilholdssted.

- Engebråten skole var svært medgjørlige de årene vi var der. De lot oss bruke samlingssalen til øving, og det var gull verdt. Og her på Grefsen skole legger de godt til rette for korpsdrift. I nye skolebygg er det egentlig bare satt av ti kvadratmeter til korps, men vi har altså fått et lokale til. Og når flerbrukshallen står klar får vi bruke den som øvingslokale.

SØK PENGER FRA OSLOFONDET HER!

Truls Jemtland i Hafslund og Fredrik Eckhoff fra Nordre Aker Budstikke kommer med penger til det fra Oslofondet til Helga Håtveit og Gresen skolekorps. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Vinnerlykke

I HOVEDKORPSET: Agnes Bergholt, Aurora Lodgaard og Nicolai Dorg Johansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Samhold og musikk er viktig i alle aldere, sier Truls Jemtland fra Hafslund.

- Jeg har selv spilt i korps, og bor like i nærheten, så at Grefsen skolekorps vant syns jeg var veldig gøy, sier Jemtland.

Å vinne synes grefsenmusikantene selv er veldig gøy. Enten det er penger fra Oslofondet, eller mer musikalske seire.

- Noe av det morsomste med å spille i korps er å delta i mesterskap. Vi har vært med å vinne Oslomesterskapet, forteller Aurora Lodgaard (13), Agnes Bergholt (14) og Nicolai Dorg Johansen (10) i hovedkorpset.

Oslofondet er et samarbeid mellom kraftselskapet Hafslund og Mediehuset dittOslo, som blant annet gir ut Nordre Aker Budstikke, Ullern Avis og Akersposten. I løpet av 2014 skal det deles ut 250.000 kroner til barne.- og ungdomsarbeid i Oslo. Nå kan din forening søke på den siste utdelingen!

SØK PENGER FRA OSLOFONDET HER!

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...