Nordre Aker Budstikke

Gladnyhet til alle som vil beholde denne snarveien

Denne midlertidige åpningen på perrongen på Ullevål stadion t-bane blir permanent, forteller Sporveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Åpningen i muren mellom plattformen i retning sentrum, og kolonihagestien, har gjort reisehverdagen enklere for mange. Det er innspill Sporveien og Ruter lytter til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: – På T-banestasjon Ullevål stadion har noe positivt skjedd: Et hull har redusert reisetiden med ett minutt for noen av oss. (Ett minutt er den tiden T-banen trenger mellom to stasjoner), skrev Kristen Knudsen i et debattinnlegg i Nordre Aker Budstikke onsdag.

Åpningen er etablert i forbindelse med at Ullevål stadion t-banestasjon oppgraderes, blant annet bygges det en ny likeretterstasjon (strømforsyning til t-banenettet), og det skal komme kiosk og ny sykkelparkering. Dermed er den trappefrie atkomsten fra perrongen til Sognsveien, i nordre del av plattformen stengt.

Sporveien opplyste i fjor at den nye åpningen kun er midlertidig, mens arbeidene med stasjonen pågår frem til høsten 2019.

I sitt innlegg argumenterer Knudsen for at den nye atkomsten bør bestå for å forenkle tilgangen til stasjonen for alle som skal til Kolonihagestien i retning Athletica, kolonihagen og en rekke boliger i Vestgrensa. Samtidig gir den et bedre tilbud til folk som trenger en universelt utformet stasjon og som skal til eller fra steder på vestsiden av Sognsveien, f.eks. Kiwi, Elkjøp eller i retning Blindern vgs. eller Sogn studentby – uten å måtte krysse Sognsveien.

Åpningen har gjort det enklere for alle som skal mot Vestgrensa, kolonihagen eller Gaustadbekkdalen. Foto: Kristen Knudsen

Gode innspill

Vi sendte innlegget til Ruter og Sporveien, og spurte om det var håp for at den nye adkomsten kunne bli permanent:

– Sporveien anser den nye inngangen til plattform på Ullevål som et positivt tilskudd til stasjonen, svarer kommunikasjonsrådgiver Ida Ødegaard.

Hun sier selskapet setter pris på gode tilbakemeldinger som dette.

– Vi jobber kontinuerlig for å gjøre stasjonene våre mer tilgjengelige. Tilbakemeldingen vi og Ruter har fått viser at de reisende er svært positive til den nye inngangen da den forbedrer tilkomsten til stasjonen. Derfor har vi valgt å gjøre den permanent, legger hun til.


Nødvendige avtaler for å gjøre adkomsten permanent er på plass, og kontrakten signeres i disse dager, opplyser hun videre.

Utbedringer på flere stasjoner?

Så gjenstår det å se om Sporveien også lytter til innspillene om flere av stasjoene på Sognsvannsbanen. I innlegget sitt skriver Knudsen:

«Dersom Ruter og Bymiljøetaten legger vekt på at rask atkomst til og fra stasjonene er en viktig egenskap ved transporttilbudet, bør man se på forbedringer også andre steder. Et eksempel i Nordre Aker bydel: Ved oppadgående plattform Tåsen på Sognsvannslinjen kunne det lages en enkel forbindelse fra nedre ende av platttformen. De aller fleste som går av skal ned mot Tåsen senter eller Blåsbortveien. Disse kunne spare 20 sekunder på en slik åpning. Ikke mye per gang kanskje, men igjen: et mål for kollektivbudet er at folk skal komme raskt frem.»

Tidligere i vinter kunne Nordre Aker Budstikke fortelle om pensjonistforeningsleder Turid Frimo, som mener at Ullevål stadion t-banestasjon og flere andre stasjoner er for dårlig tilrettelagt for eldre.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...