Nordre Aker Budstikke

Glem rypejakt og elgjakt - det er denne jakta som tar helt av!

Det har blitt skikkelig populært med stolpejakt i Oslo. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

De blir bare flere og flere, og de jakter på stolper i byen og i skogen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2020 kl 11:41

OSLO: Stolpejakten går ut på å finne utplasserte stolper ved hjelp av kart enten i en mobil-applikasjon eller på papir. I Oslo er det fire arrangører som alle har satt ut et betydelig antall stolper hver.

Størst er imidlertid arrangøren i "vår" del av byen, Nydalens Skiklub, som står bak Stolpejakten Oslo Nord.

Området «Oslo nord» favner om blant annet bydelene Nordre Aker og Sagene, men også mer urbane strøk som Spikersuppa, Bygdøy og øyene i Oslofjorden.

Det første året for Stolpejakten Oslo Nord var det 1472 deltakere som jaktet etter 50 stolper – i fjor var antallet økt til hele 14.000 «stolpejegere».

– Det er veldig inspirerende for oss som arrangører å se at antall deltagere har økt voldsomt bare på disse få årene, sa mannen som startet Stolpejakten Oslo Nord, og er primus motor for gjennomføringen – Øivind Due Trier i Nydalens skiklub – i et intervju med Nordre Aker Budstikke ved årsskiftet.


Besøksfordelingen så langt i år viser at svært mange brukte den første tiden i koronapandemien til å jakte stolper.

25.101 stolpejegere

Nå meldes det om ny rekord: Hele 25.101 stolpejegere og 804.663 registrerte besøk

– Per 22. september er det registrert 25.101 stolpejegere - sammenlignet med rundt 14 000 deltagere i 2019. så dette er en stor økning. Det er også registrert 804 663 besøk. Dette har vært et utrolig populært tilbud i disse koronatider, sier Mariell Arntzen i Nydalens Skiklub.

Statistikken viser også at det er en ganske jevn fordeling med stolpejegere i løpet av uka, men selvsagt med flest på lørdager og søndager.

Her kan du lese mer om Stolpejakten og hvordan det startet:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...