Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

God helse gjennom grønne opplevelser i hagen

Helse- og sosialkomiteen, prosjektdeltakere og representanter. Foto: UTLÅNT

KOMMENTAR: Sommer, positive grønne opplevelser og god psykisk helse hører sammen. Denne sommeren gjennomføres pilotprosjektet "God helse gjennom grønne opplevelser" i Solvang kolonihage.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2017 kl 10:37

NORDBERG: Prosjektet er et lavterskeltilbud til mennesker i en vanskelig livssituasjon eller som har spesielle utfordringer, og er et samarbeid mellom Det norske hageselskap, Solvang Kolonihage og Bydel Nordre Aker.

Les mer om God helse gjennom grønne opplevleser her!

Tirsdag 29. august besøkte Helse- og sosialkomiteen i bydelen prosjektet. Komiteen ønsket å høre deltakernes egne opplevelser.

Fem ivrige deltakere har gjennom vekstsesongen dyrket frem egne urter og grønnsaker under kyndig veiledning av Det norske hageselskap, og kunne stolt vise frem sine pallekarmer som bugnet av neper, squash, sylteagurker og urter!

Det er ikke tilfeldig at det er Solvang kolonihage som huser prosjektet. Her dyrkes også det gode, sosiale fellesskapet gjennom nabosammenkomster og ulike typer arrangementer, noe prosjektdeltakerne har vist å sette pris på og deltatt i.


Ståle Sveinungsen maler akvareller. Foto: UTLÅNT

En hage skal være både til glede og nytte, og ha mange bruksmuligheter. Denne helgen arrangeres Solvang-dagene. Prosjektets egen kunstner vil stille ut akvareller, inspirert av hagens egen rytme og farger, og på høstmarkedet vil det selges produkter laget av hagens frukt og bær.

Bydelspolitikerne var begeistret for det de fikk se og høre, og prosjektdeltakernes budskap til politikerne var klart; Prosjektet oppleves meningsfullt, vi håper det kan fortsette og vi ønsker gjerne flere deltakere velkommen!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...