Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

God helse gjennom grønne opplevelser!

Fra venstre: Bydelsdirektør Øyvind Henriksen, direktør i Det norske hageselskap Tove Berg, psykiatrisk sykepleier i Nordre Aker Bydel Lill M. Eskildsen og leder av Helse- og sosialkomiteen i Nordre Aker bydel Bente M. Larsen. Foto: UTLÅNT

KOMMENTAR: Alle som er så heldige å ha en jordflekk, vet hvilken positiv innvirkning dyrking og hagestell kan ha så vel på psykisk som fysisk helse, noe som også bekreftes gjennom forskning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Nylig lanserte Det norske hageselskap prosjektet God helse gjennom grønne opplevelser – GRO – med samme målsetting her i bydelen, og på tirsdag ble Helse- og sosialkomiteen i Nordre Aker presentert for prosjektet.

Prosjektdeltakerne er mennesker som er i en vanskelig livssituasjon eller som har spesielle utfordringer. Anslagsvis 10-20% av den norske befolkning har eller har hatt psykiske utfordringer i løpet av livet. Dette kan ramme oss alle. Heldigvis opplever vi i dag en mye større åpenhet rundt slike sykdommer enn bare for noen år tilbake.

Prosjektet er et samarbeid med Solvang kolonihage, som raust stiller en parsell med hytte til prosjektets disposisjon. I samarbeid med Bydel Nordre Aker er det valgt ut seks ivrige deltakere, som i disse dager er godt i gang med å planlegge og dyrke egne blomster og grønnsaker, og delta i kolonihagens fellesaktiviteter og arrangementer.

Alle trenger vi noe meningsfylt å gjøre. I tillegg til gleden ved å dyrke egne vekster er det en stor verdi i å gjøre noe sammen med andre og inkluderes i et sosialt fellesskap. Slike tiltak er helsebringende på mer enn en måte!

Prosjektet vil i første omgang pågå frem til høsten. Prosjektet støttes av Rådet for psykisk helse og ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.

Bente M. Larsen (Ap)
Leder av sosialkomiteen i Bydel Nordre Aker

LES OGSÅ: Er svaret nye kolonihager i Oslo?

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...