Nordre Aker Budstikke

Stikker ned til Dæl'enga:

God rekruttering fra bydelen, startet med tre Maridalen-familier

SPORTSKLUBBEN AV 1909: Oliver (11) og Lasse (14, fra Kjelsås) har det gøy på SP09 på Dælenenga! Foto: Janina Lauritsen

Sportsklubben av 1909 er kjent for å ha huset mange mestere, men det viktigste av alt er det gode miljøet. Her er garderobekulturen slik den beskrives i bøkene, sier styreleder Håvard Bergheim.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2018 kl 20:51

DÆLENENGA: Du ser den lange historien til Sportsklubben av 1909 (SP09) med en gang du går inn i klubbhuset på Dælenenga. I trappa henger bilder av både de gamle og nye generasjonene og man ser hvilke resultater de har oppnådd.

- SP09 er kjent for å være den mestvinnende klubben, vi må leve opp til forventningene, sier Oskar «Tåsenplogen» Marvik (22).

FRA 22-7: "Tåsenplogen" (22), Lasse (14), Oliver (11) og Niclas (7). Foto: Janina Lauritsen

- Vi er jo familie

Marvik, som bor på Tåsen, har EM-bronse i U23, tre NM-gull, to nordiske titler og sølv i World Cup, fikk det spesielle kallenavnet av sin tidligere trener, Fritz Aanes. Han syns nemlig Marvik hadde ryggtavle som en plog og et voldsomt trykk fremover på brytematta.

- Vi har gode trenere og vi har bygget opp en mentalitet som er hardere enn hos de andre klubbene. Vi trener også andre teknikker, forsetter han.


Bryting er en sport som er bra å starte med fra ung alder, mener Marvik. Det er en allsidig sport - du får god kroppsbeherskelse og utholdenhet, og det trenes også på akrobatikk, koordinasjon og smidighet.

«Tåsenplogen» ble nummer 16 i verden i fjor blant seniorene. Allikevel glemmer han ikke hvor han begynte for over ti år siden.

- Jeg kommer innom klubben i blant for å hilse på gutta, vi er jo nesten en familie!

BRYTING: Oliver (11) løfter Lasse (14) Foto: Janina Lauritsen

- Trenger ikke å være mester for å starte

Lasse Lundby (14) og Saladin Lekhal (13) fra Kjelsås har drevet med bryting i syv år. Lekhal har to sølv og én bronse, Lundby har tre gull og ett sølv.


- Men man trenger ikke å bli norgesmester for å starte her, sier guttene og forteller videre:

- Det er et godt samhold og treneren vil det beste fra oss! Og nå har klubben har fått bedre økonomi og det har smittet over på oss. Vi har fått nye klær og egendesignede drakter - nå føler vi virkelig at vi representerer SP09 fra Dælenenga!

LIKE FØR: Det er like før Lasse (14) legger Oliver (11) ned på matta

Mange fra Nordre Aker

Styreleder Håvard Bergheim syns det er kult at det er så mange som tar turen fra Nordre Aker og ned til Dælenenga.

- Bydel Nordre Aker har vært godt representert siden tidlig på 90-tallet da tre familier fra Maridalen kom til klubben. Familiene Torp og Hestdalen bet godt fra seg i årene som gikk og de fire brødrene Kjetil, Anders, Sigurd og Håvard Hestdalen vant til sammen rundt 25 NM-gull fra gutt-, ungdom-, junior- og senior-klassen.


Nå er Sigurd Hestdalen trener for seniorpartiet i klubben og Håvard Hestdalen var i 2008 med som sparringspartner til Fritz Aanes under OL i Athen.

- I de siste årene har interessen i Bydel Nordre Aker vokst og vi har fått mange unge brytere til klubben - flere unge, lovende brytere på barnepartiet og de biter godt på brytestevnene de er med på!

- Vi ønsker oss flere brytere og håper på mange nye brytere fra bydelen!

Han bekrefter også at klubben har et veldig godt miljø.

- Garderobekulturen ligger i bunnen. Den er sånn som står beskrevet i bøkene. Det er et veldig godt miljø her!


SP09 BRYTING: Bak fra venstre: Oskar, Saladin, Ronnie, Truls. Rad to: William, Lasse, Iben. Rad tre: Emin, Ilir, Oliver og Erling. Foran: Oliver og Niclas Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Ikke rart disse ungdommene er så blide
- Kjære Kongen. Her skulle du ha vært

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...