Nordre Aker Budstikke

God stemning over Oslo

Mange evigunge lyttet til de unge på scenen. Foto: Utlånt

Ung og evigung fikk minner for livet! Onsdagens motto: «La de evigunge få noe å fryde seg over og glede seg til».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2019 kl 13:14

GREFSENKOLLEN: Det ble god stemning (tross kulda) på Grefsenkollen restaurant onsdag, både ung og evigung fikk minner for livet, får vi fortalt.

Sang og historier

Bydel Nordre Aker inviterte til treff på Grefsenkollen for bydelens seniorer.

– Finn frem 50-tallsklærne og bli med på en uforglemmelig opplevelse over Oslo, skrev vi i forrige uke, da bydelen inviterte brukere av seniorsentrene med på en underholdene dag på Grefsenkollen.

Elever fra vokallinja på Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås sang for deltakerne, og Grefsenkollen-losen Simen Østgaard Pettersen fortalte lokalhistorie fra Grefsenkollen. Det skapte en mimrefest av de sjeldne, får vi opplyst.

Vokalgruppa fra Rønningen Folkehøgskole. Foto: Utlånt


Totalt deltok 70 evigunge og 20 unge fra Rønningen Folkehøgskole.

– Hvorfor blir det uforglemmelig? spurte vi Heidi Karsrud Nordal i bydelen om i forkant av arrangementet. Hun svarte:

– En unik mulighet, vi samler ung og og evigung «over Oslo» på en helt vanlig hverdag. Oppleve utsikt, et flott møtested, en ildsjel i bydelen (Simen) som skal fortelle en lokal historie, og en vokalklasse fra Rønningen som skal stå for underholdning. Ungdommene skal planlegge å gjøre en jobb, en jobb som skal gi glede for de evigunge.

Grefsenkollen-losen

Simen Østgaard Pettersen forteller at han gjorde interessante observasjoner under foredraget, og oppsummerer timene med de unge og evigunge med følgende ord:

 • Stor nysgjerrighet og lyst
 • Brede smil og god stemning
 • Givende dialog mellom ung og godt voksen
 • Å få til dette på tvers av generasjoner er viktig
 • Både spreke og mindre spreke hygget seg hele veien med våkent blikk
 • Variasjon i programmet er vesentlig for suksess
 • Stort engasjement knyttet til både foredraget om Grefsenkollen og musikken fra Rønningen-elevene
 • De evigunge klappet og jublet når de unge sang
 • Historieforedraget fikk folk til «å reise tilbake i tid» og tilbake igjen – fint å minnes sine forfedre via historien
 • Det sosiale aspektet – å møte andre og komme seg ut å oppleve – så vi verdien av i går.
 • Da jeg foredro og elevene sang, lukket noen av de eldre øynene for å mimre og nyte – ikke sove

– Avslutningsvis stilte jeg spørsmål om de evigunge ville samles igjen på Grefsenkollen til mimrelunsj, spill-lunsj, quiz-lunsj, tema-dag eller walk and talk (to og to prater sammen på rolig gåtur m/ pauser), hvorpå 80 prosent rakk opp hånden og ville komme tilbake neste gang. Det forteller meg at det er et stort behov for andre arenaer å møtes på, sier Pettersen.


Han stiller mer enn gjerne som vert for gjestene og kan engasjere, se de evigunge og møte dem med interesse og et lyttende øre.

– Å skape en fast månedlig møteplass på Grefsenkollen skal ikke være en konkurrent til seniorsentrene, men et godt alternativ og en samarbeidspartner.

Både bydelen, seniorsentrene, Grefsenkollen og Simen Østgaard Pettersen vil gjøre mer av dette for å unngå stillesitting, og redusere grader av ensomhet i fremtiden. Dette skal bli et tilbud til de evigunge som skal være gøy.

Stinn brakke på Grefsenkollen onsdag ettermiddag, Simens historier skapte en god mimrestund! Foto: Utlånt

Positivt overrasket

Karina Nummedal Shandiz, daglig leder ved Ullevål hageby seniorsenter, forteller i etterkant at tilbakemeldingene fra brukerne var at det ble en hyggelig ettermiddag på Grefsenkollen.


– Det var flere som sa at de i forkant var litt usikre på hva de gikk til, hvordan type arrangement dette skulle være, og at de derfor ble positivt overrasket, sier Shandiz, og legger til:

– Kjekt å høre historien om Grefsenkollen, bakverkene smakte godt (en dame rapporterte litt lattermild på hjemveien at hun hadde spist hele tre!), og ungdommene hadde nydelig sang.

Gamle minner

Lene R. Fagerbakke, daglig leder på Tåsen Seniorsenter forteller at mange av seniorene ikke hadde vært på Grefsenkollen på mange år.

– De hadde gode minner om «dans» fra yngre år. Mange av de evigunge visste heller ikke at det eksisterte en folkehøyskole med så flotte/flinke elever i nærområdet, de syntes at elevene var veldig flinke og at det var et høyt nivå på sangen, sier hun.

Seniorsenter-lederne mener det nok var avgjørende at de rosa bussene kjørte både opp og ned, for enkelte syntes det ville vært litt langt og skummelt å komme seg dit på egenhånd.


– Og til en annen gang hadde det vært kjekt med fyr på peisen, for det var noe kaldt å sitte i lokalet, det var det enighet om. Alt i alt et flott arrangement, kjekt å komme seg ut og gjøre noe en ikke vanligvis gjør! sier Shandiz.

Vinterlig vakkert på Grefsenkollen. Foto: Utlånt

…og iskaldt! Foto: Utlånt

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...