Nordre Aker Budstikke

Gode medhjelpere når turveien skal sikres

Denne gjengen var med å sikre turstien ved Akebakken. lørdag. Fra venstre Sebastian, i midten Andreas og Sophie. Foto: LESERBILDE

I den kraftige vinden fredag, blåste det ned mange trær. Dagen derpå var det frem med øks og godt naboskap.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2018 kl 13:58

AKEBAKKEN: Det var litt av et vær, fredag. Mange trær og andre ting blåste ned eller avgårde.

Meteorologen sa at vinden ville kunne komme opp i 20 sekundmeter.

– Vinden vil etterhvert gå mot sør-vest. Lavtrykket passerer fort nordover, så i kveld vil vinden minke. 20 m/s er ikke unormalt sterk vind, det unormale er at den kommer så tidlig. Det er ikke noen ekstremvind, dette. Men vi er ikke vant til slik vind så tidlig i august. Det minner mer om et høstlavtrykk. Folk er nok fortsatt i sommermodus, og ikke helt forberedt på vinden, sa vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, i 12-tiden fredag.

Dette treet ramlet over turstien ved Akebakken, i den sterke vinden fredag. Foto: LESERBILDE

Akebakken

Over den populære turstien ved Akebakken, ramlet det også ned et tre. Dagen derpå, lørdag, var dagen for å finne frem øksa og godt naboskap.


– Turgåere opplevde det som litt skummelt å gå under treet. Tre barn fra området var med og tok ansvar med en voksen, med øks, og fikk treet ned til glede for passerende. Barna stod blant annet og passet på slik at turgåere ble advart om faren. De viste også frem en alternativ rute, rundt treet, fortelles om operasjonen i Akebakken lørdag.

Over bilen

På Brekke gikk det ikke særlig bra med denne bilen, som faktisk fikk et tre over seg, fredag:

Sikkert ikke veldig hyggelig å hente denne bilen, fredag. Foto: LESERBILDE

Tre falt på Trollvann

Det ramlet også ned trær i Grefsenkollen, fredag, også på Trollvann. Trollvannstua melder på sin Facebook-side at et tre har falt like ved hytta.


– Det skjedde i 13-tida. Kraftig vindkast. Heldigvis ble ingen personer skadet, og stua slapp også unna, ser det ut til, sier Grunde Valldal ved Trollvannstua, som bekrefter at de holder åpent.

Heldigvis traff ikke dette treet Trollvannstua. Foto: Trollvannstua (Facebook)

Sent fredag kveld twitrer også Brann- og redningsetaten følgende:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...