Nordre Aker Budstikke

Gode muligheter for juleskiturer

Muligheter for å ta seg en skitur innemellom ribba og pinnekjøttet. Foto: ILLUSTRASJON

Det meldes om skiføre flere steder i Marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2017 kl 15:05

MARKA: – Det er skiføre flere steder i Marka og gode muligheter for en førjulstur, sier løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff.

Det er på skogsbilveier, golfbaner og jevne løyper i terrenget det er best skiføre.

Skogsbilveier

– Det er best snøforhold i dalbunnene som for eksempel Elvelia med skogsbilveier inn i Kjekstadmarka, Gråseterveien, Lysedammene, Heikampveien utfra Sørkedalen og Sinnerdalen fra Tverrsjøstallen. I høyden er det skiforhold fra Sollihøgda, og Bymiljøetaten i Oslo kommune har i dag kjørt med scooter fra Frognerseteren i området mot Ullevålseter og Tryvannsstua, forteller Sheriff i pressemeldingen fra Skiforeningen.

Nord i Marka er det noe bedre snøforhold. Gode utgangspunkter her vil være Brovoll og Sjonken på Romeriksåsene, Svartbekken og Mylla dam i Nordmarka nord.

Sør og øst i Marka er snøforholdene litt magrere, men det er preparert løyper på golfbanene både på Krohol og i Ytre Enebakk.


Men det oppfordres til å bruke grusskia.

Fine forhold i nærmiljøanleggene

Det har vært gode temperaturer for snøproduksjon.

– og det er fine forhold i anleggene på Greverud i Oppegård, Skullerudstua i Østmarka, Sørli i Nittedal, Hakadal i Varingskollen, Holmenkollen, lysløypa i Sørkedalen, lysløypa på Eineåsen, lysløypa på Vestmarksetra og på Eidsletta i Heggedal.

Værmeldingen fremover varsler varierende temperaturer og noe usikker nedbør, forhåpentligvis snø.

– Vi i Skiforeningen, løypeavdelinger i kommunene og løypelag vil gjøre vårt beste for å tilby gode løyper utfra mulighetene. Husk å sjekke både kartet og teksten i føremeldingen før turen, oppfordrer Sheriff.


Hun gjør også oppmerksom på at isen på Marka-vannene er svært varierende, og at det er forbundet med risiko å ferdes utenom merkede løyper på islagte vann.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...