Nordre Aker Budstikke

Golberg best i sekundthriller:

Nektet datteren (1) å dra i barnehagen

Kjelsås-bosatte Pål Golberg vant det klassiske langrennet på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Norgescupvinneren Pål Golberg (30) har ikke tatt sjansen på å sende datteren Frida på snart to år til barnehagen de siste 14 dagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2020 kl 15:35

SJUSJØEN: – Datteren min har ikke fått lov til å dra i barnehagen på to uker, og det er mange som må tilpasse seg for at vi skal få en tilnærmet normal konkurransevinter, sa Golberg til NTB etter søndagens seier i den svært tette 15-kilometeren i klassisk stil i norgescupen på Natrudstilen.

Golberg er mannen som i en alder av 29 år fikk sitt store gjennombrudd som skiløper sist sesong. Da endte eleganten fra Gol opp med tredjeplass sammenlagt i verdenscupen.

Søndag avgjorde den Kjelsås-bosatte langrennsløperen med 4,1 sekunder ned til annenmann, bestekameraten Sjur Røthe. Martin Løwstrøm Nyenget tok en kruttsterk 3.-plass.

– Det er en etter hvert god målestokk å gå norgescup. Martin gikk vel to 15-kilometere i verdenscupen i fjor og ble én og to, og da vet du at dette er det bra nivå på. Jeg tror at det skal være mer inne også. Dette er det siste skirennet jeg vet om på en stund, og det var godt å starte en treningsperiode med en god følelse, sa Golberg til NTB.

Pål Golberg mistenkte at formen ikke var så verst etter at det ble 7.-plass i lørdagens skøyterenn.


– Når det var såpass bra i går uten at følelsen var rå, så vet jeg at jeg er bedre i klassisk. Det var kanskje også en fordel for meg i dag med at føret var vanskelig, og jeg vet at jeg er god til å gå på ski på vanskelig føre.

Pål Golberg var best på i det klassiske langrennet for herrene på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Tett

Det ble en svært tett og jevn 15 kilometer. Det var heller ikke uventet. Løpet gikk dessuten uten Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som kanskje er Norges to beste på distansen i øyeblikket.

– Det er vanskelig å vite hva dette er, for det var to stykker som ikke var med. Men jeg vet at det er gode gutter jeg går imot. Det er ikke mer enn tre år siden at jeg vant et norgescuprenn med ett minutt. Det skjer ikke lenger. Det er en fenomenal bredde i toppen, og i går telte jeg seks eller sju stykker født etter 1998 som var med og viste seg fram. Det er en generasjon bak oss som er sterke. Det gjør at vi eldre blir ekstra motivert.

Tog

Det blir ikke noe verdenscuprenn på Golberg før jul. Han får ikke vist seg mer fram mot de beste i verden. Norge skal ikke delta i verdenscuprennene i Davos og Dresden.


Norgescupkonkurransene på Lygna i starten av januar kan fort bli det neste for Golberg og landslagskollegene.

– Jeg er forberedt på at det er Lygna som blir neste skirenn. Deretter er det NM i Granåsen, og så blir det enten Falun eller Lahti som en oppladning til et VM som det forhåpentlig blir noe av. Går NSF-toget til Tour de Ski er jeg med på det. Jeg stiller meg bak det de gjør. Jeg bruker ikke energi på det og lar Øystein og Espen få de søvnløse nettene, sa Golberg.

Pål Golberg vant det klassiske langrennet på Natrudstilen ved Sjusjøen søndag. Her er han flankert av Sjur Røthe (2) og Martin Løwstrøm Nyenget (3) på seierspallen etter løpet. Foto: Geir Olsen / NTB

Øystein og Espen er landslagslege Øystein Andersen og landslagssjef Espen Bjervig. Det er i praksis de to som avgjør om Norge skal delta i årets Tour de Ski eller ikke.

Den avgjørelsen blir trolig tatt i løpet av den kommende uken.


NB: Martin Johnsrud Sundby gikk sitt beste renn for sesongen og ble nummer 11 med 34 sekunder opp til Pål Golberg. Sundby lurte seg ut bakveien etter løpet, og det er ikke godt å vite hva han mente om den prestasjonen.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...