Nordre Aker Budstikke

Gratulerer - jentene har vunnet sin aller første seier!

Nordberg-basketjentene, endelig ble det seier! Nederst fra venstre: Sabrina Bech Mathiesen, Christina Sve Hagen, Marita Rustad Martinsen, Vilde Brækkan Halvorsen. Øverst fra venstre: Iulia Marginean, Selma Lie, Ruth Rustad Martinsen, Julie Nordby Egeland. Ikke til stede da bildet ble tatt, men på laget: Sarah Rønning Hansen, Vilde Sagstad Imeland, Sophie Emilie Delphin Wiese, Martine Carlson, Caroline Lytskjold, coach Matt Oxman og coach Bendik Aunan. Foto: NORDBERG BASKET

– Det har rett og slett vært en stor utfordring å få ballen i kurven. Men endelig ble det sjampis, kan de glade Nordberg basket-jentene fortelle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2018 kl 16:16

NORDBERG: Nordberg Kvinner med historisk seier fra helgen. Søndag vant de nemlig sin første basketkamp noensinne, og kunne endelig sprette sjampanjen i garderoben.

– Men seieren har kostet. Vi 15 jentene er helt ferske i sporten, og før sesongstart i høst hadde ingen av oss satt en fot på en basketballbane!

Forteller spiller og kommunikasjonsansvarlig, Julie Nordby Egeland, på laget i en pressemelding.

Likevel satte laget seg ett mål: De skulle vinne én kamp - med sjampanje i garderoben som premie.

Premien

– Men etter å ha kjempet mot langt mer erfarne spillere i 3. divisjon, har det sett mørkt ut for å slippe boblene løs. I første runde tapte vi ganske så grovt mot alle lagene. Det har rett og slett vært en stor utfordring å få ballen i kurven, sier Julie Nordby Egeland, spiller og kommunikasjonsansvarlig på laget.

Thriller

Og det skulle bli en thriller i Marienlysthallen i helgen. Da var det duket for returkamp mot OSI, som Nordberg Kvinner tapte 54-18 mot i høst. Men etter 30 intense minutter i Marienlysthallen, kan jentene fortelle at da stemte plutselig alt.

– Vi fulgte OSI tett fra start, men i tredje og nest siste omgang lå vi under 25-20. For å være ærlig følte jeg seieren hang i en tynn tråd. Likevel var det kjempestemning innad i laget. Med fantastisk støtte fra supportere og trenere, klarte vi rett og slett å sette inn et siste gir, ifølge Marita Rustad Martinsen, som også ble kampens toppscorer.

Endelig ble det boblefeiring på basketjentene. Foto: NORDBERG BASKET

Lederscoringen

Det var ikke før i de dramatiske sluttminuttene at Nordberg utlignet, og sikret seg den viktige lederscoringen.


– Da var det defence som gjaldt, og å beskytte egen kurv for alt det var verdt. Men vi klarte å holde hodet kaldt, og kunne i aller siste minutt løpe seg til en komfortabel 31-27 seier. Og årets poengrekord. Da var det bare rett til bagen for å hente sjampisen. Det var et helt uvirkelig øyeblikk. Dette viser at alt er mulig for Nordberg Kvinner, sier Martinsen.

Men tøff idrett koster - det meldes om to brukne fingre på laget, og noen mer eller mindre alvorlige kneskader. Samtlige har også betydelige brannsår på knærne, det sklis nemlig mye rundt på gulvet, når man kjemper om ballen, videre fra pressemeldingen, her kan du følge jentene på instagram: @nordbergbasketkvinner

LES OGSÅ:

Busser sklir av veien, og folk går på ski til jobb. Er det snøkaos eller vinteridyll?

DEBATT: «Mangelfull snørydding i Oslo»


Joda, vi vet at vi skal måke frem søppelkassene, men… Det hjelper lite å være flink når det ser slik ut etter brøytebilen

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...