Nordre Aker Budstikke

Gullgutter fra Nydalen!

Gullaget intervjues av pressen etter løpet. Fra venstre Lukas Liland, Elias Jonsson og Kasper Fosser. Foto: Børge Pedersen

Lukas og Elias fra Nydalens Skiklub var med på Norges førstelag som løp inn til seier i junior-VM i orientering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2019 kl 10:29

ÅRHUS / NYDALEN: Favorittstempelet inspirerte mer enn det tynget da Norges førstelag for tredje året på rad vant junior-VM-stafetten i orientering komfortabelt.

Med på laget var de lokale juniorgutta Lukas Liland fra Korsvoll og Elias Jonsson fra Brekke. Som avslutningsmann hadde de to løperne fra Nydalens Skiklub junior-VMs store gigant, Kasper Fosser, med seire fra både langdistansen og mellomdistansen.

Stafetten gikk i relativt kupert men åpent terreng utenfor Århus med nesten 60 lag fra over 30 nasjoner på startstreken. Lukas Liland hadde fått førsteetappen.

– Jeg var ikke særlig nervøs med to så sterke avsluttere som Elias og Kasper på laget, og fulgte en strategi som gikk ut på å ha god kontroll hele veien og ikke prøve på noe sprell, sier lysluggen Lukas om sin gjennomføringsstrategi.

– Prøvde å følge oppskriften

Ved veksling var han inne som nummer 5, men kun 17 sekunder skilte andreetappeløper Elias fra tetlaget Frankrike da han gikk ut. Relativt raskt ble det franske og de andre lagene tatt igjen, og midtveis hadde Elias fått en knapp ledelse.


Men så kom en bom.

– Jeg prøvde å følge oppskriften fra de to foregående VM-stafettene ved å gjøre mitt eget løp uten å la meg affisere av konkurrentene. Jeg var på god vei, men fikk en irriterende bom på et minutt da jeg mistet ledelsen. Heldigvis klarte jeg å holde hodet kaldt inn til veksling, fortalte Elias etter løpet.

En tredjeplass og 8 sekunder opp var helt greit.

Heminggutten Kasper Fosser hadde i første halvdel av sisteetappen kontakt med konkurrentene, men så la han inn turboen og da var det ingen som kunne følge den løpssterke unggutten. Ikke overraskende har han blitt tatt ut på det norske laget til senior-VM i Østfold i august. Med sølv individuelt til Elias (langdistanse) og bronse individuelt til Lukas (mellomdistanse) og nå gull i stafett har årets høydepunkt for de to nydølingene blitt en sportslig fulltreffer. Vi gratulerer.

NB! Tre av Nydalens Skiklubs løpere er tatt ut til VM i Østfold. Les mer her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...