Nordre Aker Budstikke

«Grefsen-Eva» hyller fredsprisvinnerne i gratiskonsert

Eva Weel Skram, som har bosatt seg på Grefsen, her på scenen på OverOslo sommeren 2018. I desember spiller hun i borggården på rådhuset Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Eva Weel Skram er én av et stjernelg med norske artister som stiller opp for gratiskonserten som skal hylle fredsprisvinnerne i borggården på Rådhuset 9. desember.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2018 kl 14:04

OSLO: Listen over hvilke artister som blir å finne på scenen i Borggården ved Rådhuset i Oslo 9. desember er nå klar.

– Det blir et magisk og verdig arrangement, sier initiativtager Arthur Buchardt.

Forretningsmannen tok initiativet til det som blir en utendørs, gratis folkefeiring av fredsprisvinnerne, da det tidligere i år ble klart at den vanlige Nobelkonserten tar en pause på grunn av stram økonomi.

Det Norske Nobelinstitutt og Nobelkomiteen viste stor interesse for et alternativt konsept. Sammen med Jan Fredrik Karlsen i eventselskapet All In, har Buchardt fått i gang det som kalles Nobels Fredsfest 2018.

– Vi ønsket med Nobels Fredsfest 2018 å hedre prisvinnerne med et arrangement prisvinnerne verdig. Det viktigste både for oss som arrangør og artistene som stiller opp, er selvfølgelig å rette oppmerksomheten mot den innsatsen Denis Mukwege og Nadia Murad har lagt ned i kampen mot seksualisert vold i krigssituasjoner. Samtidig ønsket vi å skape en folkefest for prisvinnerne som alle kan ta del i, sier Arthur Buchardt.

Eva Weel Skram

Jan Fredrik Karlsen forteller at det har vært lett å få artistene til å være med på dette prosjektet til ære for de to prisvinnerne. Konserten skal ledes av NRKs Kåre Magnus Bergh og Silje Nordnes, og vil også overføres på NRK TV.

Blant artistene som stiller opp, er Eva Weel Skram. Den folkekjære artisten, som ble kjent gjennom Idol for ti år siden, har levert en rekke hits sammen med ektemannen Thomas Stenersen som Eva & The Heartmaker, og satser nå på norsk under eget navn. Det har vært en suksess.

– Da vi spilte «Vi lovar» så var det jo knyst stille. Det eneste man kunne høre var at Sigrid dristet seg til å teste litt lyd akkurat på den låta, sa Eva til Nordre Aker Budstikke etter at hun hadde spilt på OverOslo på Grefsenkollen i juni. En opplevelse hun omtalte som «sjukt gøy».

Eva og ektemannen Thomas kjøpte drømmehjemmet på Grefsen tidligere i år.


– Vi har flyttet inn nede i Kastanjeveien. Vi har kjøpt hus, så vi er her for life, sa Eva i sommer. Les mer fra lokalavisens møte med Eva Weel Skram backstage på Grefsenkollen, her.

Eva på scenen i skogen på Grefsenkollen, hadde publikum i sin hule hånd. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De øvrige artistene som stiller opp på Nobels Fredsfest 9. desember er så langt:

  • Christel Alsos
  • DDE
  • Fargespill (internasjonalt kunstprosjekt)
  • Freddy Kalas m/ Redd Barna synger «BlimE»-sangen
  • Isak m/Ella Marie, vinner av Stjernekamp 2018
  • Kurt Nilsen
  • Matoma

Ella Marie i bandet Isak, viant av Stjernekamp 2018, og spilte på OverOslo sommeren 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Gratis billetter

Nobels Fredsfest gjennomføres kun i 2018, og Berit Reiss-Andersen, leder i Den Norske Nobelkomite, forteller at man ganske umiddelbart syntes at Buchardt og Karlsens tanker var spennende etter at de ble presentert.

– Når man først bestemte at den tradisjonsrike konserten skulle ta en pause i år er det flere grunner til at vi satt så stor pris på henvendelsen. Først og fremst ville det vært synd å ikke hedre årets prisvinnere med en konsert, men vi mener også det er viktig å ha et arrangement hvor absolutt alle kan delta.

Selv om det er et gratisarrangement, trenger man billett for å komme inn. Disse vil man kunne få fra og med 23. november, ved å gratis laste ned en app som heter Nobels Fredsfest.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...