Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Debatten om seniorboligene:

«Etter min forståelse har vi foreløpig ikke sykkelfelt forbi vår inngang»

Sykkelfeltet i Grefsenveien oppfører forbi 78D, og har fram til nå gitt mulighet for å stoppe - ikke parkere - utenfor hovedinngangen. Foto: Kristin Tufte Haga

LESERBREV: Vi har nye beboere fra 3 til 6 ganger i året. Da skal møbler, ting og tang ut, mens nytt flyttes inn. En flyttebil har behov for å stå en stund. Mener man virkelig at flyttelass skal bæres inn gjennom et sykehjem med den uro det medfører?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Dette er en noe omskrevet versjon av et åpent brev Lotti Kristiansen har sendt til bydelsdirektør Øyvind Henriksen og bydelsutvalget i Nordre Aker.

Jeg, en beboer i Grefsenveien 78D, har lyst til å minne om hvilke hensyn som tidligere er tatt når det gjelder eventuelt sykkelfelt foran vårt inngangsparti. Jeg siterer «Bymiljøetaten har gjort en grundig jobb i sin prosjektering av sykkelfeltene og har lagt inn et brudd i sykkelfeltet forbi Grefsenveien 78D.» Dette bruddet ble asfaltert med sort asfalt, mens sykkelfelt jo er røde. Etter min forståelse har vi derfor foreløpig ikke sykkelfelt forbi vår inngang, det viser jo også skiltingen.

Dette er vi beboere takknemlige for da det bor svært mange skrøpelige eldre her, som daglig har mye hjelp av hjemmesykepleien i bydelen. Her er det brukere av TT-kjøring, rosabuss og taxi. Noen er svært engstelige, tør ikke ta heis.

Her stopper også store biler som søppelbiler og flyttebiler. Vi har nye beboere fra 3 til 6 ganger i året. Det skyldes dødsfall eller at de har fått sykehjemsplass. Da skal møbler, ting og tang ut, mens nytt flyttes inn. En flyttebil har behov for å stå en stund. Mener man virkelig at flyttelass skal bæres inn gjennom et sykehjem med den uro det medfører?

Sykehjemmet har selv sagt hva de mener om gjennomgang i deres hage.


Slik det er nå er det 6 biler som tilhører beboere i Grefsen Senior boligsameie som benytter gjennomgangen. Alle 6 er pensjonister og bruker sin bil lite. Det kan gå dager uten at noen benytter sin bil. Om sommeren er mange lenge bortreist, og bileiere er til ingen forstyrelse bor beboere på sykehjemmet.

Sykkeltelling som tilsvarer 1566 syklister kan ikke være riktig, jeg er stor bruker av Grefsenveien mest som gående, som kollektivreisende med trikk og med bil. Det er ikke ofte en ser syklende, jeg kan gå på denne strekningen til forskjellige tider uten å se en eneste syklist. Ser jeg noen registrerer jeg det, for det er et sjeldent syn. Grefsenveien er lang og på den strekningen vi snakker om her er det nesten ingen.

Så litt om de syklister som jeg ser. Mange av de på vei ned eller opp til Storo velger Morellsvei, som er kortete, en blindvei med liten biltrafikk. Denne veien ser jeg fra min veranda og kan si med sikkerhet at det er her alle skoleelever sykler, men også andre syklister både opp og ned.

Jeg ser dere er redd for hendelser mellom syklende og gående trafikanter, hvis ikke det blir sykkelfelt foran Grefsenveien 78D. Slik det er nå er det alt for mange syklister som ikke bryr seg om sykkelfelt, men sykler på fortau, på gal side av veien og på fortau på gal side, og det farligste av alt; midt mellom trikkeskinnene. Noen syklister tar og trikken oppover. Det er bare noen få dager siden jeg var på trikken at trikkefører ropte ut, at syklist som var på trikken kanskje burde sykle i stedet for hindre passasjerer å komme av trikken.

Dette er noen tanker jeg har gjort meg etter at bydelsutvalget var på befaring.

HAR DU NOE PÅ HJERTET? Send et leserbrev til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...