Nordre Aker Budstikke

Grefsenveien er også med i sykkelplanleggingen

Her kan du se planene på kartet.

Skjermbilde fra Oslo kommune.

Det er enkelt å sjekke hvor det allerede er sykkelveier i hovedstaden, og hvor de nye rutene er planlagt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2020 kl 16:49

OSLO: Tidligere denne uken skrev vi omOslo kommunes sykkelveiplaner.

Ifølge kommunens sykkelstrategi skal Oslos sykkelandel av totale reiser økes til 25 prosent innen 2025, fra dagens nivå på 7 prosent. For å nå dette målet må sykkelveinettet oppgraderes, i umiddelbar nærhet til der mange mennesker bor, jobber og ferdes, skriver kommunen på klimaoslo.no

Nye prosjekter

I samme sak ble også noen av prosjektene for 2020 nevnt: Blant annet er det planlagt sykkelvei i Hans Nielsen Hauges gate fra Åsengata – Muselunden, Gjerdrums vei og Maridalsveien fra Blåsbortveien til Kaj Munks vei.

Forslaget for Hans Nielsens Hauges gate er å etablere sykkelfelt på begge sider av veien mellom Storoveien og Nordkappgata. I tillegg skal det etableres trafikkøy ved gangfelt og kantstein skal resettes.

Forslaget for Gjerdrums vei innebærer å etablere sykkelfelt mellom Sandakerveien til undergang under Ring 3. Veibredden gir kun plass til ensidig sykkelfelt. Forslaget innebærer også reasfaltering av veibanen. Nordre Aker Budstikke har også omtalt planene tidligere.


Les mer om alt som ble ferdigstilt i 2019 og hva som er planlagt i 2020 her.

I tidligere sak om Grefsenveien fra før jul, svarte også Bymiljøetaten at det er planlagt sykkelfelt i Grefsenveien, helt opp til Midtoddveien. Den strekningen var ikke en av de utvalgte som ble nevnt i saken fra klimaoslo.no.

Flere har etterlyst kart over sykkelveiene, som også ligger på kommunens nettsider. Der kan man se allerede opparbeidet sykkelveinett, men man kan også huke av på «Fremtidig sykkelveinett», som viser hele Plan for sykkelveinett - og der ligger også blant annet Grefsenveien inne med blant annet forlengelse fra Glads vei og mot Midtoddveien.

Her kan du se planlagte sykkeltraseer i Nordre Aker i kart:

Skjermbilde fra Oslo kommune.


Trykk HER for å åpne karttjenesten på Oslo kommunes sider, og søk frem din sykkelvei.

Nordre Aker Budstikke har bedt Bymiljøetaten om informasjon om hvorfor ikke den planlagte veiskulderen/sykkelveien langs Maridalsveien, fra Brekke til Hammeren, er markert i kartet.

OPPDATERT: Bymiljøetaten opplyser at grunnen til at nevnte strekning ikke er med i «Plan for sykkelveinettet», er at Marka er ikke en del av denne planen, og Maridalen ligger i Marka.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...