Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Griset ned tre vogner midt på dagen

Sporveien bruker 30 millioner i året på reparasjoner etter hærverk. Onsdag ble et tog med avgang fra Storo tagget ned. Bildet er fra en annen anledning. Foto: SPORVEIEN/ILLUSTRASJONSFOTO

– Vi har erfart at taggerne ligger skjult i skogen på Frognerseteren, løper inn og tagger vognene på noen sekunder og løper ut igjen, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien, som brukte 30 millioner på taggfjerning i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 10:35

STORO: Klokken 13.29 onsdag skrev T-banens-twitterkonto:

«Linje 3. Avgang fra Storo kl. 1436 til Mortensrud/Bøler går kun med 3 vogner grunnet omfattende hærverk.»

LES OGSÅ: En reise fra steinalderen til Storo

Cato Asperud er kommunikasjonssjef i Sporveien. Foto: SPORVEIEN

Tre vogner

Kommunikasjonssjef Cato Asperud forteller at tre vogner ble griset ned med tagging, på seter og vegger, på linje 3 tidlig onsdag ettermiddag.

– Ved tilgrising blir vognene umiddelbart tatt ut av trafikk, de må vaskes og renses så raskt som mulig. Dessuten kan jo ikke folk sitte på setene. Da blir de jo tilgriset selv, sier Asperud.

Sporveien bruker ulike metoder for å unngå hærverk. Tidligere har vi skrevet om av vaktselskap må passe på trikken.

30 millioner

Et t-banetog med avgang fra Storo onsdag ettermiddag går med halv kapasitet, fordi tre av vognene ble tagget ned på innsiden. Dette er et problem for Sporveien, forteller kommunikasjonssjef Cato Asperud. Foto: SPORVEIEN/ILLUSTRASJONSFOTO

Asperud forteller at fjerning av tagging og annet hærverk på trikk og t-bane kostet rundt 30 millioner i fjor.

– Vi kjenner til at det også er egne bander med taggere, som reiser rundt i Europa og griser ned eksempelvis trikk og t-bane. Vi har også erfart at taggerne ligger skjult i skogen på Frognerseteren, løper inn og tagger vognene på noen sekunder og løper ut igjen, sier Asperud.

LES OGSÅ: Derfor blir Nydalen t-banestasjon forsinket

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...