Nordre Aker Budstikke

Grønt lys for seriestart i 2. divisjon fotball

Skeid kan forberede seg på seriestart 11. juli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Årets fotballsesong for klubbene i 2. divisjon for menn starter opp 11. juli. Dermed blir det igjen ligafotball på Grefsen stadion og Nordre Åsen. Og det blir plass til – noen – tilskuere!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2020 kl 10:13

OSLO: Styreleder Kari Lindevik i Divisjonsforeningen bekrefter beslutningen overfor NTB.

– Vi har akkurat informert klubbene om at det blir oppstart 11. juli. Det blir spilt enkel serie med sluttspill, sier hun.

Etter at klubbene har gjennomført enkel serie, deles tabellen i de to avdelingene i to. De sju øverste lagene møter hverandre i en enkel serie om opprykk, mens de sju nederste spiller om å unngå nedrykk.

Lagene tar med seg poengene fra "grunnspillet" inn i sluttspillet.

Lindevik bekrefter at man har sett på ulike alternativer for gjennomføring av sesongen, og at enkel serie og sluttspill til slutt ble den foretrukne løsningen.

Annerledes år

Samtidig har det vært ulike synspunkter blant klubbene.

– Noen ville selvsagt ha full serie, noen ønsket ikke det og andre ville vente til i august og kjøre enkel serie. Vi har fått inn innspill fra alle klubbene og sett på totalen. Nå har vi landet på enkel serie og sluttspill. Det tror vi blir veldig spennende. Det er noe annet, men det er et annerledes år, sier Lindevik.

Datoen for oppstart av sesongen i 2. divisjon ble bekreftet kun timer etter at regjeringen åpnet for kontakttrening i all toppidrett, inkludert 2. divisjon og 1. divisjon for kvinner.

Den beslutningen ble naturlig nok mottatt med stor glede.


– Det er vi utrolig takknemlige og glade for. Det fortjente klubbene, og det var på tide. Samtidig har fotballen stått i denne protokollen, med de fasene som har ligget i den. Vi har visst at vi har ligget i kø, sier Lindevik om oppmykingen.

Klart ble det også fredag at 2.-divisjonsklubbene får slippe inn 200 publikummere når kampaktiviteten kommer i gang. Tilskuerne som slippes inn kommer i tillegg til det som må være på plass av dommere, presse, vakter og andre funksjonærer.

Samtidig er forutsetningen fortsatt at énmetersregelen og øvrige smitteverntiltak følges.

– Dette er vi veldig glade for. Det betyr veldig mye. Egentlig alt, sier Lindevik.

Kjelsås og Skeid

Her i Nordre Aker holder både Kjelsås og Skeid til i 2. divisjon. Skeid er tilbake i divisjonen sammen med naboen fra Grefsen Stadion, etter én sesong i 1. divisjon, som endte med nedrykk i fjor.


På Facebook skriver Skeid fredag kveld: «Det har blitt besluttet at Postnordligaen spilles som enkel serie med sluttspill. Oppstart med første serierunde 11.07. Det blir tillatt med 200 tilskuere. Vi kommer tilbake med mer så snart vi har mer info.»

Skuffelse i 3. divisjon

Lundevik i Divisjonsforeningen representerer samtidig også klubbene i 3. divisjon. For dem kom det ingen gode nyheter fredag.

– Som leder av Divisjonsforeningen blir det at man gleder seg med dem som får starte opp, og samtidig forstår jeg den enorme frustrasjonen som de (3. divisjonsklubbene) står i, sier Lindevik.

– Jeg hadde håpet og trodd at når de først lempet på reglene som har vært, så ville de lempe på enda mer, tilføyer hun.

Når 3. divisjon kan starte opp med fullkontaktstrening og kamper er fortsatt i det blå. I Nordre Aker spiller Lyn i 3. divisjon.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...