Nordre Aker Budstikke

Grønt skifte i bydelsutvalget

Hallvard Sutterud (MDG) og May-Britt Døsslanf (V). Foto: KARL A. KJELSTRUP/KRISTIN T. HAGA

Miljøpartiene Venstre og De grønne endrer mannskap i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 09:54

NORDRE AKER: Det ble klart i bydelsutvalgsmøtet (BU) 16. februar.

Både Andreas Skjæret, førstekandidat for Venstre, og Liv Derås Bjørnstad, førstekandidat for Miljøpartiet de Grønne, har flyttet fra bydelen og må derfor fratre sine verv som faste representanter i bydelsutvalget i Nordre Aker.

Inn kommer en fersk bydelspolitiker og en som er langt fra grønn i lokalpolitisk sammenheng.

Hallvard Sutterud (22) rykker opp fra plassen som første vara for MDG, og blir fast representant i BU. For Venstre er det May-Britt Døssland (55) som får fast plass. Hun har tidligere vært fast representant for Venstre i BU i to perioder fra 2007 til 2015.

Jevnstore

Både Venstre og MDG gjorde gode valg i Nordre Aker i 2015. Mens Venstre fikk 10,3 prosent av stemmene, noe som tilsvarte valgresultatet i 2011, hoppet MDG opp 6,1 prosentpoeng til 8,5 prosent av stemmene i bydelen.


Det ga begge partier to mandater i bydelsutvalget i perioden 2015-2019.

LES OGSÅ: Grønt spark til Høyre og Arbeiderpartiet og slik stemte vi i de ulike valgkretsene i Nordre Aker

Student og lærer

Hallvard Sutterud bor i John Colletts allé på Berg, og er andreårsstudent i fysikk på Universitetet i Oslo. Han har tidligere jobbet i barnehage.

– Jeg har vært aktiv i Grønn Ungdom, og sittet i kontrollkomiteen, sier Sutterud i pausen i BU-møtet torsdag.

– Hvilke forventninger har du til bydelsutvalget?


– Jeg tror det blir bra, og gleder meg til å bli mer aktiv i politikken, sier Sutterud, som også blir representant i Kultur- og oppvekstkomiteen.

May-Britt Døssland bor på Kringsjå, og er lærer på Kringsjå skole. Torsdag var hun på reise i utlandet, og fikk derfor ikke møtt til sitt første BU-møte som fast representant igjen.

Døssland sitter nå i bydelens Helse- og sosialkomité. Hun har tidligere ledet Kultur- og oppvekstkomiteen.

Ny leder i MPS, Venstre er uenige

Andreas Skjæret var leder av Miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) inntil han flyttet, og BU valgte torsdag enstemmig komiteens nestleder, Terje Olav Moen fra Arbeiderpartiet, som ny MPS-leder. Høyres Sidsel Kjeldaas Salte blir ny nestleder.

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Venstre mener Høyre ved å foreslå Ap-representant Moen som leder har brutt den valgtekniske avtalen som Høyre, Venstre og Fremskritspartiet inngikk etter valget i 2015.


Avtalen, som du kan lese om her, sikret fordelingen av ledervervene i bydelsutvalget og komiteene i inneværende periode. I avtalen ble de tre flertallspartiene enige om at Venstre skulle ha lederen i MPS-komiteen, mens Ap skulle ha nestlederen.

Nordre Aker Budstikke har snakket med både Høyre og Venstre, og får opplyst at Venstre som følge av komiteledervalget føler seg gått bak ryggen på av Høyre. Dette avviser Høyre, som sier valget av Moen som leder sikrer kontinuiteten i MPS-komiteen, og at avtalen fra 2015 var knyttet til Andreas Skjæret som komiteleder.

LES OGSÅ: Andreas Skjæret og BUs unge: – Prøver de å behandle oss som ferskinger, skal vi sette dem på plass

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...