Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Grorud frykter publikumssvikt

Nekter dittOslo å sende fotballkampen Grorud - Lyn på nett.

Richard Pedersen i Grorud Fotball nekter Mediehuset dittOslo å direkteoverføre kampen mellom Grorud og Lyn som spilles søndag. Foto: Arkivfoto

Grorud IL nekter dittOslo å sende deres kamp mot Lyn på søndag. Dermed blir det ingen direktesending av oslooppgjøret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2014 kl 19:02

GRORUD: Mediehuset dittOslo har både i fjor og i år sendt mange av kampene til Oslos lag i 2. divisjon direkte på nett.

Lyn, Vålerenga 2, Skeid, Kjelsås og KFUM i Oddsenligaen er positive til å la Mediehuset dittOslo direkteoverføre direkteoverføre hjemmekampene sine. Men Grorud IL setter denne helgen ned foten i frykt for tilskuersvikt.

De nekter mediehuset å direkteoverføre Oslo-oppgjøret Grorud - Lyn som spilles førstkommende søndag. 

- Vi er redd for å miste publikum fra kampen, sier Richard Pedersen i Grorud Fotball til dittOslo.no.

Håper på effekt

Grorud hadde 35 tilskuere på årets første kamp mot Brann 2, mens de trakk 45 tilskuere i forrige hjemmekamp mot Vidar. Like mange var det i førsterundekampen i cupen mot Lokomotiv Oslo, som dittOslo sendte.

- DittOslo vil skape engasjement rundt fotballen i Oslo. Er ikke det lurt å la mediahuset få streame kamper?

- Vi ser den. Men de må også se dette fra vårt synspunkt. Vi sliter med å trekke tilskuere til våre kamper. Denne kampen går 18. mai, og da er det lett å sitte hjemme og se kampen etter en lang 17.mai, sier Pedersen.

Klubben har tatt en del grep rundt dette og har satt i gang noen tiltak i forkant av oppgjøret mot Lyn.

- Vi har en helt ny bane, sittetribune med plass til 200 tilskuere, annonse via sponsor og vi skal være i parken 17. mai og markedsføre oss. Vi ønsker å se om alt engasjementet gjør at det kommer 5- 600 tilskuere, sier Pedersen.

Første gang

Nettsjef i Mediehuset dittOslo, Christian Haksø, synes det er leit at kampen ikke direkteoverføres. 

- Vi har ikke sett konkrete tall som sier at kamper som direkteoverføres mister tilskuere. Tvert i mot, det skapes enda mer engasjement rundt kamper som får mye oppmerksomhet, sier Haksø.

LES OGSÅ: Harmeet Singh jakter potensielle stjernespillere

Mediehuset dittOslo har dirketeoverført i overkant av 50 fotballkamper fra Oddsen-ligaen og de fleste treningskampene til Vålerenga.

- Dette er den første kampen der hjemmelaget faktisk nekter oss å overføre kampen, sier nettsjefen.

Les alle våre saker om oslolagene i 2. divisjon her!

Skuffet Lyn-supportere

I Bastionen er de helt uforstående til avgjørelsen til Grorud.

- Vi kan ikke skjønne hvorfor de sier nei. Det er mange supportere som ikke har mulighet til å gå på kampen som bor rundt omkring i Norge, som setter pris på å se kampen på dittOslo, sier styreleder i Bastionen, Christian Thoresen, til dittOslo.no.

Han mener at de ikke trenger å frykte færre tilskuere fra Bastionen selv om kampen blir overført på dittOslo.

- Det er kanskje bare en liten promille som velger å være hjemme. Vi reiser med rundt 200 tilskuere til den kampen, sier Thoresen, som er fornøyd med at Lyn velger å la dittOslo overføre alle sine hjemmekamper på dittOslo.

- De gjør en god innsats for å skape engasjement rundt laget, sier Thoresen.

Ønsker du likevel å se oslofotball på nett på søndag? Du kan velge mellom disse tre kampene:

Kjelsås - Follo, kl. 16.00

Lørenskog - KFUM, kl. 16.00

Vålerenga 2 - Skeid, kl. 18.00

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...