Nordre Aker Budstikke

Grøvdal nektet samboeren å komme hjem

Langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Romsdalen, bosatt på Kringsjå, fotografert under Norges Friidrettsforbund sitt pressetreff på Norges Idrettshøgskole. Foto: Heiko Junge / NTB

Karoline Bjerkeli Grøvdal (30) var nådeløs da journalistsamboeren kom tilbake etter fire ukers jobb i Tour de France i sommer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2020 kl 08:50

SOGNSVANN: TV 2s Magnus Krogæther Aarre fikk ikke komme hjem til løperkjæresten.

– Da måtte han selvsagt i karantene etterpå. Han kunne hatt hjemmekarantene, men det kunne han ikke i dette tilfelle. Han måtte sitte på hotell i Oslo i ti dager før han kunne komme hjem igjen. Det var litt spesielt. Jeg kunne ikke ta sjansen på å bli smittet. Det måtte han bare finne seg i, sier Kringsjå-bosatte Grøvdal til NTB.

Hun sier at hun ikke har vært redd i månedene som har gått siden sist vinter.

– Men jeg har vært mer streng. Jeg var hjemme i Romsdal i august, og da hadde jeg ikke vært i fly på sju måneder. Det har ikke skjedd før. Jeg lever i egen boble som idrettsutøver. Jeg er ikke i byen, og jeg bruker ikke offentlig transport, sier 30-åringen om det som slett ikke er noen spesiell oppførsel om du er Toppidrettsutøver.

Rar

For Grøvdal ble det en meget merkelig sesong. Hun var skadd i flere måneder og sesongdebuterte ikke før 26. september. Da løp hun overraskende fort, og aller best løp hun i Hytteplanmila moen dager etter at dette intervjuet var gjort på Norges idrettshøgskole.


Grøvdal løp de 10 kilometerne på sterke 30.32. Kun to europeere har noen gang løpt fortere i et tilsvarende gateløp.

Langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal. Foto: Heiko Junge/NTB

Og det skjedde i en sesong der hun valgte å trene alternativt i seks uker i sommer.

– Jeg har trent selv om jeg har vært skadd, men jeg har ikke fått løpt på langt nær så mye som ønsket. Jeg har syklet, gått fjellturer og vært på ellipsemaskin. Jeg har holdt det ved like, og dessuten har jeg trent godt i 15 år. Det grunnlaget blir ikke borte over natta. Jeg var i veldig god form i mars da dette skjedde, enda bedre ennå. Jeg var likevel overrasket over at det var såpass bra da jeg kom tilbake igjen.

Rett på

Siden brorparten av 2020-sesongen gikk i vasken for henne, har hun allerede definert at hun er i gang med 2021-sesongen.


Hun er mer motivert enn noen gang. Overbelastningsskaden i lysken er et tilbakelagt kapittel. Huun har vært med lenge og vet at du ikke alltid taper alt for masse på skader og sykdom.

– Men dette tok veldig lang tid, og veldig mye lenger tid enn det normalt pleier å gjøre. Du blir frustrert når ting ikke fungerer etter boka. Mange mente at det passet fint i år, men for meg var det en mager trøst. Jeg hadde bare lyst til å konkurrere og gjøre det bra.

Plutselig bare forsvant smertene. Såret var grodd.

– 2020 er glemt. Nå handler det om 2021. Da blir det 5000- og 10.000 meter. Det var planen i år, og er også planen neste år. Jeg har ikke skrinlagt hinder for godt, men føler at det 5000 meter jeg er best på.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...