Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Håvard Moseby fra Kjelsås skal feriere med familien i Nord-Italia i år. Foto: Norges Skiforbund

VM-sølvmedaljøren i langrenn:

— Grunnlaget legges ned om sommeren og høsten

Sist vinter kapret 20 år gamle Håvard Moseby fra Kjelsås en individuell sølvmedalje i sitt siste junior-VM. Selv om treningen også må gjøres om sommeren, tar han seg tid til familieferie med biltur hjem fra Italia.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. I dag har vi snakket med Håvard Moesby.

- Han gjennomførte en god sving og skjøt fart inn på oppløpet. Det sa landslagstrener Monika Kørra til Nordre Aker Budstikke i januar. Han holdt seg på beina, og kunne kapre en gjev sølvmedalje i junior-VM i Lathi. I sesongen som sisteårsjunior ble også 20-åringen fra Kjelsås sammenlagtvinner i Norgescupen. I sommerpraten forteller han at det er sommerstid og om høsten treningsgrunnlaget legges ned.

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Det som opptar meg mest akkurat nå er trening. Selv om det er lenge til vinteren, er det nå i sommer- og høstperioden treningsgrunnlaget blir lagt ned.

- Hvilke planer har du denne sommeren?


- Denne sommeren skal familien min og jeg til Nord-Italia. Der skal vi være i to uker før vi skal kjøre hjem igjen. På vei hjem skal vi stoppe i Tyskland i noen dager. Itillegg er planen å dra på samling med mitt nye lag, Team Veidekke Oslofjord, i starten av august.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Mitt beste sommerminne må være hytteturene på Hurum med bestefar og farmor da jeg var ung. Da tok bestefar med seg meg og mine søsken for å spille golf på formiddagen. Etter noen slag på rangen dro vi til en åker som lå rett ved for å plukke jordbær. Dagen ble som regel avsluttet med et kveldsbad i havet før vi dro tilbake til hytta for å spise jordbærene vi hadde plukket.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?

- Siden sist sommer har jeg vært opptatt med studier og langrenn. Det siste året har jeg tatt noen fag på UiO. Det har ikke vært mange fag, men nok fag for å ha noe annet å tenke på enn langrenn.


- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Ettersom jeg ble født på Aker Sykehus av foreldre som bor på Grefsen var det ikke rart at jeg endte opp i Nordre Aker. Noe av det beste med bydelen er at det er både nærme marka og byen. Kombinasjonen med gode treningsforhold og bylivet har gjort det lett å bli værende her.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Det beste jeg vet å gjøre på en varm sommerdag er å bade etter en lang treningstur. Når det er varmt ute er det utrolig digg å avslutte et bra treningsøkt med å kjøle seg ned i et skogsvann i marka.

- Hva leser du i sommer?


- Denne sommeren har jeg begynt å lese "Educated" av Tara Westover etter anbefaling av min mor. Tidligere somrer har jeg lest romaner av blant annet Lars Saabye Christensen, men denne sommeren ville jeg utfordre meg litt og valgte heller en engelsk roman som tar for seg mormonlivet i Amerika.

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Ja, det har aldri vært et problem for meg å koble helt av!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...