Nordre Aker Budstikke

Planen: 156 nye boliger og næringslokaler

Planen for Gullhaug Torg 1 - bygningsmassen med grønt på taket - Riksteateret til venstre i illustrasjonen. Foto: LALA/Mad Arkitekter/Saksinnsyn Plan- og bygningsetaten

Det går også frem av bestilingen av oppstartsmøtet at førsteetasjen er tenkt til utadrettet virksomhet, som eksempelvis forretning, bevertning, kulturformål og allmennyttige formål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.07.2020 kl 09:24

NYDALEN: Tidligere i juli har Cowi AS, på vegne av forslagsstiller Avantor AS, sendt inn bestilling på oppstartsmøte i anledning planene for Gullhaug Torg 1.

Planen er 156 boliger og næringslokaler, i maks 8 etasjer. Den eksisterende bygningsmassen består av en kontordel, et atrium og en lagerhall, oppført tidlig på 1990-tallet, går det frem av bestillingen.

Den norske bokklubben og Kunnskapsforlaget er de største leietagerne i dag, lagerhallen er konvertert til cageballbaner.

Totalt er planen ny og eksisterende bruksareal på planområdet på 17.500 kvadratmeter, hvorav 3800 til næringslokaler. Tomta er på 6,2 mål.

Det går også frem av bestilingen av oppstartsmøtet at førsteetasjen er tenkt til utadrettet virksomhet, som eksempelsvis forretning, bevertning, kulturformål og allmennyttige formål.

Parkrom

Under punktet Hvilke føringer gir de aktuelle kommunedelplanene for området, og hvordan følger planinitiativet opp disse, står det blant annet følgende i bestillingen:

«I søndre del av planområdet foreslås det å etablere et offentlig tilgjengelig parkrom i tilknytning til Gullhaug torg. Det legges opp til åpne og utadrettede førsteetasjer mot bakkeplan (...) Tilgjengeligheten og attraktiviteten økes gjennom etablering av nye forbindelser gjennom det planlagte boligkvartalet. Gullhaug torg skal gis bymessig preg (...) Det etableres et offentlig tilgjengelig parkrom på eiendommen mot sør som ivaretar sikt melom Gullhaug torg og Gullhaug arbeider bolig.»

Ny tverrforbindelse og variasjon i høyder

Under Hovedgrep står det blant annet følgende:


«Det etableres en ny tverrforbindelse gjennom kvartalet mellom Sandakerveien i øst og Nydalsveien i vest.

Inndeling: Karréens bygningskropper deles opp i mindre enheter. Nydalen er i dag preget av store bygningsstrukturer med en industriell skala. Avantor ønsker med dette planforslaget å tilføre bygninger med en mindre skala som forholder seg til menneskene som oppholder og beveger seg på bakkeplan.

Variasjon i høyder: Bygningenes høyder tilpasses slik at gårdsrommet og de omkringliggende uteområdene som egner seg for opphold får mest mulig sol. Høydevariasjonen tydeliggjør samtidig lesningen av et kvartal sammensatt av flere enkelt bygg.»

Du kan følge saken i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn her.

Det foreligger også utbyggingsplaner for naboeiendommen Nydalsveien 36 og 38.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...