Nordre Aker Budstikke

Ble påkjørt på vei til skolen:

Gustav (9) så ikke hva som kom bak den store traktoren

Gustav (9) så ikke syklisten komme på siden av traktoren som sto parkert i veien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Niåringen fikk en dårlig start på dagen. Den store traktoren parkert langs skoleveien gjorde at sikten ble dårligere. Gustav trillet sykkelen ut i veien, og ble påkjørt av en annen syklist.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2019 kl 16:14

NORDRE AKER: Redaksjonen i Nordre Aker Budstikke har den siste tiden fått flere henvendelser fra beboere i bydelen som er fortvilet over at store kjøretøy parkerer i boliggatene. Blant annet bobiler. Men også traktorer, som i tilfellet fra torsdag i Kapellveien.

– I dag skulle Gustav (9) krysse veien, etter å ha møtt sine venner på skoleveien. En traktor parkert i Kapellveien blokkerte sikten. Gustav gikk ut i veien med sykkelen, og ble påkjørt av en voksen mann, som kom på sykkel forbi traktoren, forteller mamma Maja Wettmark.

Kapellveien er i dag uregulert i henhold til parkeringsskilting.

– Jeg sto med ryggen til, men hørte at det skjedde noe. Da jeg snudde meg så jeg kameratene til Gustav sto over han, og spurte om det gikk bra. Da ble jeg så veldig redd! Takk og lov for at det gikk bra med Gustav, han fikk bare litt vondt i det ene benet. En ting er at jeg synes det er håpløst å parkere et så stort kjøretøy i en vanlig boliggate, en annen ting er at syklisten - en voksen mann - ropte «herregud - du må jo se deg for» - før han bare syklet videre og forsvant, sier en oppgitt Maja Wettmark.

Hun sto på andre siden av veien med lillebroren til Gustav.


– Han smalt inn i sykkelen min, som igjen smalt inn i meg. Jeg så ikke syklisten komme i det hele tatt. Men jeg får jo bare se meg enda bedre for neste gang, sier Gustav, som synes det var litt rart at ikke den voksne syklisten stoppet, men på en måte la all skyld på ham.

Mamma Maja Wettmark og Gustav tilbake i Kapellveien, de fikk seg en støkk torsdag. Traktoren er ikke på stedet da avisa er der. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ullevål

Nordre Aker Budstikke skrev tidligere denne uka om bobiler og campingvogner ved Maridalsveien på Brekke. De ønsker ikke Vann- og avløpsetaten å ha der, da Maridalsvannet, Oslos drikkevann, ikke er langt unna.

I forrige uke ble det også kjent at Bymiljøetaten ønsker p-forbud nattestid på Låkeberget utfartsparkering Maridalen, nettopp for å hindre camping.

Også Ullevål-beboere er oppgitt over bobilparkering i området:


– Det står bobiler og en rekke tilhengere i områder hvor det ikke er innført beborparkering. I Møllesvingen er det nå ille - der er ikke fortau, og det er med hjertet i halsen man ser barn tråkle seg vei mot skole og barnehage, skriver en leser.

Fra Ullevål-området. Foto: LESERBILDE

Møllesvingen er én av veiene der beboere har meldt inn ønske om å få innført beboerparkering. Bymiljøetaten er i ferd med å evaluere virkningen av beboerparkeringen i de områdene i Nordre Aker som fikk dette for ett år siden. Nylig har bydelen bedt innbyggerne om å melde fra om områder de ønsker vurdert for en mulig fremtidig utvidelse av ordningen.

Frysjaveien

I tillegg reagerer et sameie i Frysjaveien på at det nå virkelig har tatt seg opp på parkeringen langs Frysjaveien.

– Det er gjort flere henvendelser til Oslo kommune for å si fra om at dette er veldig lite greit i en gate som fra før av er overbelastet både med biltrafikk – omkjøring på grunn av stengt Grefsenvei, tungtrafikk til Frysja-utbyggingen og til utbedring ved Oset – samt busser som passerer mange ganger i timen. Denne parkeringen gjør trafikkbildet enda mer uoversiktlig, og trafikk stopper opp fordi man opptar en bilbredde av gaten med mer, skriver Randi Ervik, styreleder i Frysjaveien 27 Sameie.


– Bymiljøetaten kan forholde seg til det på en annen måte enn å si at de ikke kan gjøre noe på grunn av manglende p-forbud, som er det svaret som gis ved henvendelse. De forholder seg jo ganske aktivt til trafikkreguleringer andre steder i byen, legger hun til.

Bymiljøetaten

For det er slik at så lenge en vei ikke er regulert med eventuelle parkeringsregler, så er det så godt som fritt frem for å parkere det meste. Vi spurte Bymiljøetaten spesifikt om dårligere sikt for myke trafikanter, grunnet store kjøretøyer parkert i boligveiene, er grunn til å få et kjøretøy fjernet.

– Det er lett å forstå at store, ofte langtidsparkerte kjøretøyer ikke er ønsket av de som bor og ferdes i boligområder. Det er imidlertid slik at så lenge kjøretøyet ikke hindrer fremkommelighet eller står i strid med trafikkregler eller forbudsskilt, så er det ikke generelle regler som forbyr parkering av store kjøretøyer, svarer Richard Kongsteien, kommunikasjonssjef i Bymiljøetaten.

Han forklarer at det imidlertid gjelder en observasjonsplikt som innebærer at fører hver 24. time må forsikre seg om at det ikke er innført skiltregulering som forbyr parkering.

– Parkering av store kjøretøy i trange veier kan likevel være ulovlig i henhold til vegtrafikklovens §3 dersom parkeringen for eksempel medfører at andre kjøretøyer må opp på fortau på motsatt side for å passere, sier Kongsteien.

– Som på et lager

Tidligere har også beboere kontaktet Nordre Aker Budstikke om parkering i Myrerskogveien, som er til stor irritasjon for beboere.

– I Myrerskogveien på Kjelsås, mellom Grefsenveien og Kurveien, er det nå ganske fullt av parkerte og hensatte hengere, russebusser, båter og andre større kjøretøy som står der over lang tid, nærmest som på et lager. Fører til trafikkfarlige situasjoner pga. dårlig sikt og trang passasje, skrev en leser i sommer, og fortalte at det var meldt fra til Bymiljøetaten uten at det skjedde noe av den grunn.Her kan du lese den saken.

Tidligere har beboere klaget på at det parkeres tunge kjøretøyer i Tåsenveien, og tungtransportparkering i Grefsenveien var lenge et irritasjonsmoment. Bydelspolitikerne prøvde å få Bymiljøetaten til å innføre parkeringsforbud for store kjøretøyer, men det var først da det ble anlagt sykkeltfelt at problemet forsvant. Da ble alle parkeringsplassene i veien fjernet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...