Gutta har et hårete klokkemål!

Fra venstre Eirik Meinert, Roy Klever og Trond Lid Cappelen, gründerne bak nystartede Klokkeregisteret.
– Da jeg fikk anledning til å kjøpe min egen, ble jeg lurt trill rundt. Klokken var ikke ekte, det var da jeg fikk ideen til å starte et eget klokkeregister, sier Roy Klever, en av gründerne bak nettopp «Klokkeregisteret».
Publisert: 14.07.2020 kl 07:00
Sist oppdatert: 14.07.2020 kl 08:26
KJELSÅS: Nystartede Klokkeregisteret, med lokale gründere, skriver i en pressemelding at formålet med registeret er at klokken din kan bli sporet hvis den blir stjålet eller tapt samt hindre omsetning av plagiater, forsikringssvindel, hvitvasking og annen kriminalitet:
– Jeg har helt siden jeg var en ung gutt hatt interesse for eksklusive klokker. Da jeg fikk anledning til å kjøpe min egen, ble jeg lurt trill rundt. Klokken var ikke ekte. Det var da jeg fikk ideen til å starte et eget klokkeregister for å unngå at mine mange klokkevenner skulle lide samme skjebne, sier Roy Klever fra Kjelsås – en av gründerne bak Klokkeregisteret.
Medgründere er Eirik Meinert, også fra Kjelsås, og Trond Lid Cappelen.
– Lett å spore
De ramser opp mange fordeler med et slikt register, både for bruker og forsikringselskap.
– For eksempel at klokken din er lett å spore hvis den er stjålet eller tapt. Et enkelt søk med serienummeret vil finne ut om den er registrert hos oss, og hvilken status den har. Det øker sjansen for at klokken kommer tilbake på rett arm. Det er et stort privat marked, men problemet er at det finnes mange kopier, stjålne klokker og klokker uten mva. Et stort problem for forsikringselskapene er at samme klokke kan bli forsikret på flere personer. Det er per i dag ingen system som fanger opp dette, og dette er et økende problem i mange land, ifølge Lid Cappelen.
De forteller om en stor, økt interesse for dyre, eksklusive klokker i Norge de siste årene.
– De siste tre årene har det nærmest blitt en klokkefeber her i landet, og det kjøpes og selges daglig for store summer. Registeret skal gjøre eierskifter enklere og tryggere. Vi går mot et kontantløst samfunn, og klokken kan anses som en international valuta. Per i dag er det vanskelig for myndighetene å kunne kontrollere ekte og uekte klokker som krysser landegrenser ulovlig og som kan brukes til forsikringssvindel, hvitvasking eller andre kriminelle handlinger, legger Eirik Meinert til.
Hårete mål
Gründerne forteller at Klokkeregisteret også jobber mot et internasjonalt register for forsikringsselskaper og offentlige etater som kan være med å oppdatere deres base over stjålne og tapte klokker.
– Vårt hårete mål er at registrering av klokker skal bli lovpålagt på samme måte som biler og båter, og at registeret skal være til god hjelp for tollvesen, politi og forsikringsselskap i deres arbeid for å hindre svindel/økonomisk kriminalitet, og ikke minst skape en trygghet for eierne av klokkene, og ved eierskifte, skriver de videre i pressemeldingen.
Gründerne forteller videre at de har jobbet med registeret i flere år. Det er firmaet Bonefish som har utviklet og kodet systemet fra bunn av, og ifølge gründerne betyr det en god datasikkerhet.
I pressemeldingen uttaler også urmaker og takstmann Herulf Mathisen seg:
– Jeg er rimelig sikker på at våre medlemmer og mange andre i bransjen absolutt kan se fordeler av et klokkeregister. Ikke minst kan et slikt register være med på å gjøre kjøp og salg på bruktmarkedet tryggere. Et slikt register burde være av interesse også for politiet og forsikringsselskapene.
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!