Nordre Aker Budstikke

Gutta skal reise langt, og de gleder seg nok veldig

Daniel og Even er nok mer enn klare for å dra en tur til Argentina, neste uke. Foto: NTG

16 juniorspillere fra Stabæk, Strømsgodset, Bærum, Vålerenga og Lyn reiser til Argentina neste uke - selvsagt for å spille fotball!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2018 kl 20:07

KRINGSJÅ: Daniel Scneider og Even Hatling er nybakte interkretsmestere med Lyn gutter-02. De er også elever ved NTG i Bærum - Norsk Toppidretts gymnas. Neste uke reiser drar de på drømmetur for fotballentusiaster:

– Jeg gleder meg veldig til å reise til Argentina, forteller Daniel, midtbanespilleren til Lyn gutter-02, som bor i Ullevål Hageby.

Før NTG var han elev ved NTGU - ungdomsskolen til NTG.

– Dette blir moro og sikkert en fin opplevelse, og også mer å lære om fotball. Vi skal jo møte veldig gode lag, noen av spillerne er vel også eldre enn oss. Det blir uansett artig å spille kamper med kompiser fra skolen, og spillere vi ellers spiller mot, sier Lyn-spilleren, og legger til at han så klart satser på shortsvær.

– Det kanskje mest spennende blir vel å spille mot Boca juniors. Det er skikkelig gode.


Daniel legger ned en del treningstimer i løpet av uka - kanskje rundt 15 timer hver uke.

– Klart jeg også drømmer om proffspill, det er jo bare fotball og skole det stort sett går i.

Buenos Aires

Fotballsjefen ved NTG, Viggo Strømme, forteller:

– Med resten av laget fra NTG reiser vi neste onsdag til Sør-Amerikas fotballmekka, Buenos Aires i Argentina. Gutta skal spille kamper mot landets største, beste og mest kjente fotballklubber.

– Alle drar på samling hvert år. Vi drar ulike steder for å lære og utvikle oss som mennesker, kulturelt og sportslig. Dette gir oss fantastiske referanser, og turen er dekket av skolepengene.

Flere klubber

16 juniorspillere fra Stabæk, Strømsgodset, Bærum, Lyn og Vålerenga skal møte Velez Sarsfield, River Plate og Boca juniors, i alderen 00, 01 og 02, drøye ukelange oppholdet. Guttene skal også få rikelig påfyll med argentinsk kultur og fotballkultur. De skal blant annet observere juniorkamper, se argentinsk superliga og trene på anlegget til Velez Sarsfield.

Strømme kan videre fortelle at Boca juniors er den tidligere klubben til Diego Maradona.

Fra informasjonen fra NTG om turen står det blant annet at River Plate er den mestvinnende klubben hjemme i Argentina og har produsert toppspillere på løpende bånd. De eldste juniorene - 18 - 19 år - vant det argentinske mesterskapet i juni 2018. Hjemmebanen er Estadio Monumental, som også var arenaen for den berømte VM-finalen i 1978, mellom Argentina og Nederland, forteller Strømme videre.

Videre at Velez Sarsfield er mønsterbruket i Buenos Aires.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...