Nordre Aker Budstikke

Hæ? Regnbue i desember, i åtte minusgrader?

Flott regnbue sett fra Grefsen, rundt klokken 09.00 tirsdag, i åtte minusgrader. Foto: LESERBILDE

Det ble en noe spesiell førjulstirsdag, i hvert fall værmessig. Vi ringte meteorologen, som også kunne røpe litt om juleværet videre fremover.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2017 kl 11:11

GREFSEN: Det var spesielt, for eksempel å sitte i bilen og se at gradestokken ute var flere kuldegrader. Mens regnet traff frontruta på bilen. Og ikke minst ble det skikkelig glatt på veiene.

Men kanskje enda mer sprøtt, på Grefsen rundt klokken 09.00 tirsdag morgen, så var det en flott regnbue å se. Som heldigvis ble foreviget av leser.

Forklaringen

Hva skjer egentlig?

– Det som skjer er at det blir varmere høyere opp i lufta, enn det det er lenger ned og på bakken, det har jo også vært kaldt en stund. Så derfor, nedbør blir regn, og til is når det treffer bakken. Derfor glatt på veien, forteller meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk Institutt.

Videre forklarer hun regnbuen.

Sola også

– Det som var litt spesielt i dag, var at i tillegg til regn, tittet også sola frem i dag tidlig, i desember i flere kuldegrader. Så ble det regnbue. Det har jo skjedd før, men det skjer ikke så veldig ofte i så kaldt vær i desember, forteller Berger.

På Trysil ble det meldt om 10 minusgrader og regnbue - les hele saken her.

– Magisk stemning i Nordre Aker i går morges, tirsdag. Dette bildet er tatt like ved Frysja, på vei til barnehagen om morgenen, forteller Nils Martin Silvola.. Foto: Nils Martin Silvola

Ikke så kaldt

Ellers blir det ikke så veldig kalde førjulsdager i Oslo.


– Onsdag og torsdag blir grått, ser det ut til. Og det blir høyere temperaturer, kanskje også plussgrader. Litt kaldere vær blir det muligens fredag og lørdag, men kanskje også noe snø lørdag. Så ser det faktisk ut til å bli litt mildere igjen på julaften, sier Berger.

Flott himmel over nydalen tirsdag morgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...