Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Halv seier for skianlegg i Linderudkollen

Byrådet foreslår syv millioner i tilleggsinnstilling til budsjettet for 2014

Etter først å ha blitt utelatt i byårdets budsjettforslag for 2014, så foreslår samme byråd nå tilleggsinnstilling på syv millioner kroner til byggestart av skianlegget på Linderudkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2013 kl 11:09

LINDERUDKOLLEN:Bymiljøetaten har allerede besørget hugging og rydding langs det planlagte nye skianlegget på Linderudkollen. Så stor var nok skuffelsen blant skifolket, da det viste seg at byrådet ikke hadde satt av noen penger på neste års budsjett, til videreutvikling av anlegget. Byrådets budsjettforslag skal senere opp i bystyret for endelig vedtagelse. Men nå ser ting lysere ut for langrennsfolket, for nå foreslår byrådet en tilleggsinnstilling på hele syv millioner kroner på neste års budsjett til oppstart av skianlegget ovenfor Kjelsås.

Det gleder selvsagt Kjelsås Langrenn og sikkert mange andre skientusiaster.

-  Langrennsgruppa uttrykker stor glede over byrådets beslutning om å tilleggsinnstille på syv millioner kroner til Linderudkollen. Dette vil også utløse spillemidler innenfor gjeldende rammer, sier anleggsansvarlig i langrennsgruppa, Svein Olav Bø.

LES OGSÅ: HÅNDBALLKLUBB TAR IMOT ASYLBARNA MED ÅPNE ARMER

Håper bystyret tar signalene

- Det er imidlertid også et faktum at anlegget er beregnet til omlag det dobbelte, og vi i Kjelsås Langrenn håper derfor at bystyret tar de nødvendige grep for å fullfinansiere anlegget, når budsjettet endelig skal vedtas senere i år. Slik vi ser det, vil dette være i tråd med de nye signalene, som vi mener å ha fanget opp, og som går på at ferdig prosjekterte anlegg prioriteres og ferdigstilles over så kort tid som mulig, tror Bø og langrennsgruppa.

- Dette vil selvsagt også ha en positiv effekt på den endelige kostnaden for anlegget. Linderudkollen er klar til å settes igang - vi kan fortelle at Skiforbundet uttrykte sin store glede over de foreliggende planer ved en befaring på Linderudkollen sist onsdag. Det er slike anlegg breddeidretten trenger, avslutter Bø.

LES OGSÅ: IDRETTEN JUBLER OVER SAMARBEID

Langt skritt

Bydelspolitiker og leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomite har fulgt budsjettutviklingen nøye, og i dag la byrådet frem sin tilleggsinnstilling til budsjettet.

- Dette er et langt skritt mot et fantastisk skianlegg, sier Erik Borge Skei (V).

- Nærmiljøanlegg for idrett er spesielt viktig i en by som Oslo, og forslaget viser en reell vilje til å få dette til nå. Linderudkollen, formet som et "mini-kollen", vil utvilsomt bli mye brukt, både fra vår side av byen, men også fra groruddalssiden, tror Borge Skei.

- Slik jeg har forstått det, utløser disse  syv millionene ytterligere en og en halv milion i tippemidler. I tillegg har bymiljøetaten signalisert at de kanskje får til en og en halv million til parkering og lignende utenom disse midlene. I så fall er vi drøyt halvveis til de 19.5 millionene hele prosjektet er kostnadsberegnet til, sier Borge Skei.

Men kanskje kan det bli mer penger likevel.

Blir det mer?

- Forslaget skal gjennom bystyret. Det er fortsatt håp om påplusninger der. Så er det et revidert budsjett i juni 2014. Og i fjorårets budsjett opprettet byrådet en pott for idrettsinvesteringer som fortløpende kan brukes til prosjekter det er mulig å sette i gang med. Dermed kan man omprioritere midler raskere når det er behov for det. Det beste ville selvsagt være å få til hele Linderudutbyggingen neste år, sier Borge Skei.

- Kjelsås Idrettslag, i denne sammenhengen ved langrennsgruppa, gjør en formidabel innsats ikke minst ovenfor barn og unge. Gode anlegg er en viktig bit av dette. I denne saken må bydelen stå skulder ved skulder med idrettslaget frem til anlegget er fullført, avslutter Borge Skei.

 

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...