Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Halvor (18) flyr til VM

For Halvor var det kjærlighet ved første spark!

Halvor Grønvold (18) fra Korsvoll tatt ut til Karate VM i Spania, og eneste utøver fra Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2013 kl 20:55

OSLO/KORSVOLL/KJELSÅS: - Da jeg fikk beskjeden på landslagssamlingen i Tyrkia, ble jeg helt satt ut. Fikk vel bare sagt OK!, ler Halvor Grønvold (18) fra Korsvoll.

Han er en av syv unge fra Norge, som nylig er plukket ut til å forsvare de norske fargene i neste karateVM for juniorer/U-21 i kumite/kamp, i Guadalajara i Spania. Se uttaket her.

Trener hver dag

Men det skal trenes mye for den som god karateutøver skal bli. Halvor trener hver eneste dag.

- Klubbtrening og egentrening. Men jeg synes jo dette er så gøy, at det er ikke noe stort offer å trene, forsikrer Halvor, som nå kanskje trener enda litt mer i forhold til oppkjøringen til junior-VM'et , fra 7. november til 10. november. 

- Det blir mye finpussing nå fremover. Detaljene må sitte hvis man skal gjøre det bra i et mesterskap, og fokuseringen må være på topp gjennom hele kampen, sier Halvor, som stiller i minus 78 kilos klassen.

 - Noe av det mest utfordrende i VM-kampene tror jeg blir å lese motstanderene, og  se hvor jeg kan få satt inn slag og spark, sier Halvor, som forøvrig nå er på sitt andre svarte belte - det finnes i alt ti.

Kjærlighet ved første spark

Helt siden åtteårsalderen har unggutten drevet med karate, og det vært kjærlighet ved første spark.

- Etter én trening i Tiger Karateklubb, så var jeg solgt. Annen sport jeg tidligere har drevet med, er ikke i nærheten av karate. I tillegg er Tiger Karateklubb her på Frysja, en veldig sosial og fin klubb å være i, og ikke minst med gode trenere, ifølge Halvor.

LES OGSÅ: TIGRENE KLARE FOR KARATE NM

Tidligere har Halvor blant annet en andreplass fra NM i karate.

Du er kanskje ikke så redd for å gå hjem alene i mørket?

- He he, nei det er jeg ikke, sier VM-debutanten, og som legger til at han gleder seg "kjempesmasse" til å delta i VM'et.

Landslagstrener Wayne Otto, selv med ikke mindre enn ni VM-gull i karate, er imponert over Halvor.

Dedikert

- Halvor er akkurat den type idrettsutøvere som vi ønsker å oppmuntre og utvikle på landslaget.  I løpet av  treningssamlingen i Tyrkia, viste Halvor veldig bra treningsholdning. Han viste også store forbedringer i forhold til siden sist jeg så han, noe som forteller meg at han virkelig hadde trent hardt siden sist for å bli bedre, forteller Otto.

- Halvor og de andre VM-uttatte har vist at hvis du er villig til å trene mye, og i tillegg har en dedikert holdning til trening, og enda viktigere; viser trenerne at du er villig til å ta utfordringen, så kan man bli belønnet med å bli tatt ut på VM-nivå.

- Alle de VM-uttatte har de samme kvalitetene som jeg har nevnt når det gjelder Halvor, legger Otto til .

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...