Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Halvparten av årets bøssebærere i Oslo mangler

Og over 70.000 mennesker i Norge trenger din hjelp akkurat nå.

Unni Lodden (t.v.) og Elisabeth Claesson står på for TV-aksjonen 2013 og Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid for demens. Foto: Foto: Elisabeth Wang

- Vi har nå 45 registrerte bøssebærere, men vi trenger 125. Likevel tror jeg at dette skal ordne seg, sier Elisabeth Claesson, leder for bydelskomiteen Skøyen/Smestad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2013 kl 21:36

OSLO: Du har mest sannsynlig sett dem allerede, plakatene og tv-skjermene over hele byen med bønn om bidrag til årets TV-aksjon.

For Elisabeth Claesson og Unni Lodden, lederne av bydelskomiteene i Skøyen/Smestad og på Røa, er årets formål ekstra spesielt.

- Demens kan ramme alle; unge, middelaldrende og gamle, og for svært mange rammer det i nær familie.

10.000 får denne sykdommen hvert år, så det er med god grunn at temaet for årets aksjon er «Ingen tid å miste», sier Unni Lodden.

Årets aksjon er til inntekt for Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid for demens.

Les også: - Jeg vet ikke om det er andre ting jeg glemmer, for det husker jeg ikke

- En samlet innsats

TV-aksjonen har vært arrangert årlig siden 1974, og pengene har gått til ulike organisasjoner og prosjekter over hele verden.

Elisabeth og Unni har begge vært tilknyttet aksjonen siden 2007/08 og mener arbeidet som gjøres er svært viktig.

- De innsamlede pengene skal blant annet gå til forskning på, kunnskap om og aktivisering av mennesker med demens.

Jeg trenger rundt 165 bøssebærere, og da jeg sjekket søndag kveld, hadde vi rundt 85. Det betyr ikke at det er krise, men at det er svært viktig at de som har mulighet og lyst nå melder seg som bøssebærere, oppfordrer Lodden.

- Dette er utvilsomt årets viktigste søndagstur; man gjør en samlet innsats samtidig som det både er hyggelig og sosialt. Vi har begge mange frivillige som melder seg som bøssebærere år etter år, sier Claesson.

Les også dittOslos lederartikkel om temaet: «Går for et bedre liv»

- Halvparten mangler

Det er 49 bydelskomiteer spredd over hele byen. Thale Jenssen er byaksjonskoordinator i Oslo og understreker viktigheten av at folk nå melder seg.

- I Oslo trenger vi rundt 5400 bøssebærere for å få dette til å gå rundt. Per i dag mangler vi halvparten - det er ikke panikkstemning, men en klart oppfordring til alle som har lyst til å bli med på søndag, sier hun.

- 70.000 mennesker lever per i dag med demens, og rundt hvert menneske med demens regner vi fire pårørende.

Det sier mye om hvordan denne saken berører oss og hvor viktig det er med økte midler til forskning på nettopp demens.

Økt kunnskap om saken vil i tillegg kunne løse flere av de mange gåtene knyttet til demens, sier Jenssen.

For mer informasjon og påmelding som bøssebærer, se www.blimed.no

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...