Nordre Aker Budstikke

Fra depresjon til eget teaterstykke:

«Han gamer seg gjennom natta og sover hele dagen»

Kai Kenneth Hanson fra Grefsen er klar med monolog på Vega Scene. Foto: UTLÅN

Skuespilleren Kai Keneth Hanson fra Grefsen står bak teaterstykket «Så leste jeg Naiv. Super», basert på eget liv – fra tiden broren ble diagnostisert med paranoid schizofreni, og han selv var nabo med forfattter Erlend. Hanson ønsker å belyse temaet psykisk helse på en underfundig måte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2020 kl 16:19

GREFSEN: For rundt 20 år siden bodde Grefsen-mannen Kai Kenneth Hanson i kollektiv. Han var nabo med Erlend Loe:

«Som dessverre mange unge mennesker opplever i dag, følte han seg isolert og nedstemt. Da han var 22 år hadde hans åtte år eldre bror nylig fått diagnosen paranoid schizofren. Dette, samt en rekke andre hendelser i familien, førte til at han selv gikk inn i en depresjon. Han startet med å game, ble «tidenes manager» for Tottenham på natta og unngikk inkassovarsler og sov på dagtid,» står det i pressemelding fra theosloway.no.

Men han hadde registret at naboen var forfatter. En dag, da han var innom en butikk, så han boken Naiv.Super. Han kjente igjen naboens navn og tok med seg boken hjem. Dette endret alt for han. Nå er Kai Kenneth aktuell med monologforestillingen Så leste jeg Naiv. Super, med premiere 7. oktober.

10. oktober er det verdensdagen for psykisk helse, og Kai Kenneth håper med dette at han kan adresse tematikken på en underfundig måte. Det å vokse opp med psykisk syke i nære relasjoner kan oppleves som skamfullt, og er tidvis fortsatt vanskelig.

Det er lett å tenke at du er den eneste og alene. Det var først da han turte å sette ord på utfordringene i familien at han kjente åpenheten gjorde det lettere å gi slipp på angsten og skammen. Sammen med dramatiker Henriette Vedel og regissør Moqi Trolin har de laget en forestilling, som tar utgangspunkt i egne opplevelser, og hans møte med Naiv.Super., står det i pressemeldingen.


Forestillingene skal være så godt som utsolgt.

Den beskrives slik:

«I forestillingen møter vi en ung mann som gamer hele natta og sover hele dagen, mens regningene hoper seg opp i skuffen og han helst bare vil slippe å forholde seg til alle de andre. Være seg om det er damen som ringer fra inkassobyrået, dysfunksjonelle familiemedlemmer, kameratene som ringer og vil ha ham med ut på øl, naboen Erlend, som visstnok har skrevet en bok, eller folk som stjeler andres leverpostei. Han mener selv han kunne trenge en læremester. En livsklok gammel fyr som har vært ute en vinternatt før. Sånn en WAX ON, WAX OFF-type, liksom. Så en dag oppdager han tilfeldig Erlends bok i en bokhandel og begynner ved en innskytelse å lese den. Det endrer alt.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...