Nordre Aker Budstikke

Han gleder seg veldig, og det er ikke en konkurrent i sikte

Fabian Ullrich på det som skal bli uteserveringen til Union 864, med utsikt over det nye torget. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Litt oppe i høyden er det få spisesteder i Nordre Aker. Men det gjør Fabian noe med nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2018 kl 11:11

KRINGSJÅ:Det har tatt form, det nye spisestedet og kafeen i Kringsjå studentby, som får navnet Union 864.

– Selvfølgelig blir dette et sted for studentene, sier Fabian Ullrich, som blir sjef for det nye serveringsstedet. Han understreker at alle er velkomne.

– Her kan alle komme og nyte en kaffe eller kanskje et glass vin, ta en pizza eller en annen rett. Enten inne eller ute på terrassen. Musikk blir det også, vi har ansatt en egen DJ. Vi skal holde åpent syv dager i uken, men stenger klokken 24.00 fredag og lørdag. Så noe nattklubb blir det ikke, smiler Ullrich og ser utover det romslige lokalet som han snart håper å fylle med sultne og tørste kunder.

Det er søkt om sjenketillatelse i lokalet, og Bydel Nordre Aker har uttalt seg positivt til det. Nå er det opp til Næringsetaten å gi endelig godkjenning.

Fabian Ullrich gleder seg til å åpne ny kafé, restaurant og bar i hjertet av Kringsjå studentby. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


I ukedagene vil Union 864 stenge klokken 22. Om ettermiddagen kan du få servert deilig italiens pizza med sprø bunn, tilberedt i den nye, store pizzaovnen som nå er under montering i lokalet. På kjøkkenet vil det stå en ekte pizzakokk.

Første halvdel i september

Fabian Ullrich har vært i restaurantbransjen lenge, og endelig skal han åpne sitt eget sted, som en del av Studentsamskipnaden i oslo og Akershus (SiO).

– Jeg har stor tro på dette. Vi holder åpent fra tidlig om morgenen – klokken 07.00 – så det blir definitivt et frokoststed også. Selvfølgelig med mulighet for takeaway av kaffe og annet. Men det er plass til mye her, kanskje stand up, quiz, og andre morsomme greier.

Fabian Ullrich er snart klar med Union 864. Litt arbeid gjenstår på det som vil bli en romslig uteservering med utsikt over det nye torget. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Når er han klar til å ta i mot gjestene?


– Jeg tør ikke si en eksakt dato, men i løpet av første halvdel av september håper vi å kunne åpne.

Og hvorfor navnet Union 864? De siste tallene spiller selvfølgelig på postnummeret til studentbyen på Kringsjå. Blir konseptet en suksess, kan det tenkes eksportert til andre SiO-studentbyer også.

Nytt torg på Kringsjå. Her blir det filmvisning 1. september. Den nye dammen skal fylles med vann, og de blir skøytebane her til vinteren. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Og det mangler ikke på folk i området. I dag bor det rundt 2500 studenter i Kringsjå studentby. Frem mot 2020 skal den bygges ytterligere ut med – etter planen – 1500 nye studentboliger. Første byggetrinn sto ferdig tidligere i år.

Likevel har det manglet et møtested for beboerne. SiO har de siste årene arrangert flere fellesarrangemneter i studentbyen som har blitt suksesser. Påskeeggjakt, julegrantenning og utekino. Det gjentas i år, med visning av Golden Globe-vinneren The Showman, på det helt nye torget i hjertet av studentbyen. Torget skal stå ferdig til filmvisning 1. september.

Treningssenter med uteavdeling

Daglig leder for det nye Athletica-senteret, Stefan Persson. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men det er ikke bare Union 864 som åpner dørene i bygget der Kiwi-butikken før holdt til. Dagligvarebutikken flyttet opp i nye lokaler i det nybygde boligblokka tidligere i år.

Dermed er det gjort plass til et nytt Athletica-treningssenterer. Senterleder Stefan Persson i nye SiO Athletica Kringsjå, gleder seg også. På Kringsjå får SiO Athleticas sjette treningssenter for studenter i Oslo et nytt konsept:

– Vi får et stort areal med utetrening her, 14 x 14 meter. Så da kan studentene velge om de vil trene vekter og annet inne eller ute. Det vil ikke bli typiske saltrening i egen sal for gruppetrening, men det blir gruppetrening her inne, sier Stefan og viser rundt.


Ingen grunn til å slite sofaen på Kringsjå, hverken inne eller ute.

Stefan forteller også ta det vil bli plass til rundt 2000 medlemmer på avdelingen på Kringsjå.

Iherdig innsats med å ferdigstille det som blir Athleticas sjette treningssenter i Oslo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I bygget der Kiwi lå før, kommer treningssenter og kafé. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...