Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tirsdag kveld:

Han skal snakke om barn som utsettes for rus, vold og krenkelser

Alvorlig, men viktige temaer på planen i Nordberg kirke, tirsdag kveld. Foto: NORDBERG KIRKE

Bydel Nordre Aker har sterke saker på agendaen denne uka og neste, i kveld inviteres til foredrag med psykiatrisk sykepleier og familieterapeut, Øyvind Aschjem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2017 kl 12:39

NORDRE AKER: Denne uken og neste uke har Bydel Nordre Aker temauker med fokus på barn som utsettes for rus, vold og krenkelser i familien.

LES OGSÅ: Det har vært butikk i lokalene siden 1970 - nå blir det store endringer

Utstillinger

I den forbindelse er det blant annet to utstillinger i bydelen. Den ene er en fotoutsilling i Bydelsutvalgssalen i Nydalen, i bydelshuset - «Fra krenkelse til håp», lånt av krisesenteret i Vestfold.

Den andre utstillingen et en vandreutstilling som denne uken er å se i Nordberg kirke og neste uke på Deichmann, biblioteket, i Nydalen. Denne utstillingen heter »Hvis klær kunne fortelle», og består av barneklær og gjenstander eid av barn utsatt for vold og overgrep, samt små fortellinger knyttet til hvert plagg.

– Formålet med utstillingene er å formidle informasjon og kunnskap om vold, overgrep og omsorgssvikt til både fagfolk og den allmenne befolkning, forteller Wenche Andresen, helsesøster i skolehelsetjenesten i Nordre Aker.


LES OGSÅ: Å ha angst er ikke moro - jeg gråt i drosjen hjem, jeg er lei av å føle meg annerledes

Foredrag

Og tirsdag kveld, klokken 18.00 - dørene åpner klokken 17.30 - kommer psykiatrisk sykepleier og familieterapeut Øivind Aschjem for å holde foredrag i Nordberg kirke.

– Han har i mer enn 30 år jobbet med bekjempelse av familievold og hjulpet familier og barn som utsettes for vold, overgrep og omsorgssvikt hjemme. Han har sammen med Siri Søftestad samlet klær og fortellinger til utstillingen, og har også vært initiativtaker til barneboka «sinna mann» og nettstedet reddesmå.no, forteller Andresen videre.

Aschjem fikk i 2013 Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid mot familievold.

Utstillingene og foredraget har gratis inngang.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...