Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Håndballklubb tar imot asylbarn med åpne armer

- Mottaket har fått mye negativ oppmerksomhet i media den siste tiden, og barna som bor der blir uskyldige ofre i dette.

Fateme (11) fra Afghanistan er «på vent» ved Refstad Transittmottak. I mellomtiden blir hun invitert med på trening av den lokale håndballklubben.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2013 kl 13:14

REFSTAD: Mange glade og ivrige barn i Akerhallen tirsdag ettermiddag, og en litt spesiell trening for den ganske så ferske Sinsen-Refstad håndballklubb. For i dag er første trening med inviterte «gjestespillere» fra  Refstad Transittmottak, som er like i nærheten.

- Vi ønsker å gi disse barna en opplevelse av tilhørighet, inkludering og det å bli sett. Transittmottaket kan være deres første møte med lokalmiljø og det norske samfunn, sier Camilla Børresen Tjelflåt på vegne av den inkluderende håndballklubben, og som jevnlig vil tilby håndballtrening for barna på mottaket.

Det er moro å spille håndball med Sinsen-Refstad. Til tross for noe språkproblemer, er det likevel tydelig at treningen også er stas for de tre jentene fra mottaket.

FØLG OSLO-HÅNDBALLEN HER

- Kommer gjerne tilbake

- Jeg har spilt basket i Bosnia, men får jeg muligheten vil jeg gjerne komme tilbake hit på håndballtrening, forteller Melissa (15), med hjelp fra miljøarbeider fra Refstad Transittmottak og «tolk» for anledningen, Musa Khachuraev.

- Vi har jo forskjellige aktiviteter ved mottaket også, Men dette er uten tvil et veldig positivt tiltak for barna på mottaket, sier Musa, og som har trukket nederst i hallen med en gjeng gutter som også møtte i dag, men som i stedet er mer opptatt av å spille fotball enn håndball.

LES OGSÅ: Kreftsyk trener ledet laget til historiske triumfer

Og så lenge det er plass til fotball nederst i hallen - så er det helt greit for håndballfolket. Som Hengame (11) og Fateme (11) fra Afghanistan. Jentene trenger ikke si så mye - kroppsspråk og brede smil underveis i treningen sier noe om at dette er gøy.

Men transittmottaket på Refstad er kun en mellomstasjon, før asylsøkerne skal videreplasseres mer permanent på andre mottak. Så kanskje rekker de utenlandske jentene bare denne ene treningen i Akerhallen. Eller kanskje rekker de neste gang også?

- Barna uskyldige ofre

Det var Norges Håndballforbunds prosjekt «Fargerik håndball», med blant annet fokus på minoritetsjenters deltakelse i idrett, som satt den lokale klubben på ideen om ekstra bred inkludering. For i klubbens nedslagsfelt er det mange barn av annen etnisitet enn norsk.

- Vi vil jobbe kontinuerlig med å fange opp flere minoritetsbarn fast til klubben. Da vi så var så heldige at vi fikk tildelt økonomisk støtte gjennom nevnte prosjekt, kom også ideen med trening av barna på transittmottaket, forteller Børresen Tjelflåt.

- Mottaket har fått mye negativ oppmerksomhet i media den siste tiden, og barna som bor der blir uskyldige ofre i dette. Vi ønsker å bidra til å gjøre noe positivt for disse barna. Kanskje vil barna på mottaket se tilbake på treningen hos oss som et godt minne og noe å ta med seg på veien videre? håper Børresen Tjelflåt på vegne av den spesielt inkluderende håndballklubben.

Hun legger til at barna fra mottaket blant annet får t-skjorter og drikkeflasker på treningen.

LES OGSÅ: Dette er idrettsglede uten grenser!

- Et vinn-vinn prosjekt

- Våre egne håndballbarn på samme trening kan kanskje også lære noe om andre kulturer, inkludering og samhold av dette. Et vinn-vinn prosjekt, og som vi vil ta med oss i vårt videre arbeid med utviklingen av Sinsen-Refstad IL, som idrettslag og som bidragsyter i lokalmiljøet, ifølge Børresen Tjelflåt.

Noen av de «faste» håndballjentene synes det hadde vært lettere om «alle snakket norsk», men likevel er det positivt med gjestespillere.

- Veldig fint at de kan komme hit og ha det gøy, for det er ikke sikkert at de alltid har det så gøy ellers, tror Maren, en av de yngste i håndballklubben.

- Ja, fint at de kommer hit og er med, er Vanessa enig i, og som for øvrig kan fortelle at hun kanskje skal bli en så god håndballspiller at hun kommer på TV en dag.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...