Nordre Aker Budstikke

Oppfordrer til dugnad:

Handler, lufter hunden din og stiller opp for de som trenger det

Sissel Engblom i Ullevål Hageby stiller opp hvis noen trenger hjelp, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Se over hekken, se over gata, se i trappeoppgangen. Vi må få kontakt med de som ikke tør å spørre også! sier Sissel på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2020 kl 10:12

ULLEVÅL: Flere melder seg til dugnad, for å hjelpe. Blant annet Sissel Engblom, som bor i Ullevål Hageby. Hun delte følgende melding fredag, i en lokal Facebook-gruppe:

«Er det noen i nabolaget som trenger hjelp i disse koronatider? Jeg kan bidra med å handle mat, hente på apoteket, lufte husdyr mm. De som kanskje trenger mest hjelp, blandt de eldre, kanskje ikke er i denne FB gruppen, men send gjerne en message om du eller noen i nærheten trenger en hånd.»

Hun oppfordrer andre som kan og har mulighet til å også å bidra, nå er landet inne i en veldig spesiell og vanskelig periode, og ingen vet hvor lenge dette vil vare.

– Jeg vil deklarere nabolaget her, Bydel Nordre Aker og overalt som blå sone nå. Det betyr blant annet at folk ikke skal behøve å være, og å føle seg ensomme, utenfor eller diskriminert. Man må ikke være i familie eller slekt med noen for å vite at du blir ivaretatt. Blå sone betyr å bo i nabolag hvor du vet at du blir tatt vare på av andre, se over hekken, se over gata, se i trappeoppgangen. Vi må få kontakt med de som ikke tør å spørre også! oppfordrer Sissel, som forteller at hun til daglig driver arkitektkontoret URBANIQ, som har spesialisert seg på sosial bærekraftig byutvikling.

– Vi som er friske må bidra nå og fremover. Selvfølgelig får vi samtidig ta de grep som vi kan og trenger for å unngå ytterligere smittespredning: Alt skjer utenomhus for overlevering av bikkja eller varer, på med hansker, unngå nærkontakt, «oppgjør» for varer bør helst skje via nett, for eksempel via vips.


Det er også flere som melder til tjeneste i samme Facebook-gruppe i området Ullevål Hageby.

I tillegg er det opprettet en Facebook-gruppe for hele Norge,, som kaller seg Nasjonal Dugnad, og som i skrivende stund nærmer seg 40.000 medlemmer og hvor den som vil hjelpe, og trenger hjelp, kan melde seg.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...