Nordre Aker Budstikke

Handler ofte om de nære tingene

Foto: MARILYN AMATRUDA

– Jeg er opptatt av å skape delvis gjenkjennelige motiver blandet med de abstrakte, sier Marilyn Amatruda – fragmentkunstner på ved Frysja kunstnersenter. Til helgen kan du besøke Amatruda og de andre kunstnerne ved Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2017 kl 07:55

KJELSÅS: Fremover mot jul presenterer flere av Frysja-kunstnerne seg i Nordre Aker Budstikke, som de også gjorde i lokalavisa før jul i fjor.

Marilyn Amatruda holder til i ateliér ved Frysja kunstnersenter, i ett av de gamle teglsteinsbygningene etter Mustad og Søn fabrikker.

Hun er født i 1947 og vokste opp i Skottland. Før hun bosatte seg i Norge i 1973.

Marilyn Amatruda. Foto: FRYSJA KUNSTNERSENTER

Nære ting

Amatrudas kunst handler ofte om de nære ting.


– Jeg er opptatt av å skape delvis gjenkjennelige motiver blandet med de abstrakte, sier Amatruda.

Hun leker med komposisjonene og gjør bevisste brudd og freidige grep. Bildene hennes har en koloristisk helhet, fra pressemelding fra kusntnersenteret, som også forteller at Amatruda har høstet stor anerkjennelse for sin rike billedverden i spenn mellom tradisjon og modernitet.

Som sjanger, er det først og fremst stillebenet som har opptatt Amatruda, hun har også en rekke utstillinger bak seg, både i inn og utland.

Foto: MARILYN AMATRUDA

Tradisjon og orginalitet

– Jeg føler at jeg har et nært forhold til den store europeiske malertradisjonen og fra denne henter jeg inspirasjon, men jeg liker også å skape mitt eget uttrykk. Det er kombinasjonen av
tradisjon og originalitet som opptar meg. Farger, form og stofflighet spiller en stor rolle for
meg, og jeg forsøker å skape spenning ved å sette forskjellige elementer opp mot hverandre, sier hun videre.

Julemarked

Til helgen er det tradisjonelle julemarkedet til kunstnerne ved Frysja kunstsenter, og da åpnes dørene. Det blir mulig å få både besøke Amatrudas atellier, få et innblikk i arbeidene hennes.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...