Nordre Aker Budstikke

Hanne fra Tåsen har gitt ut barnebok om bokstaver

FORFATTER: Hanne Fossaa Eriksen har forfattet og illustrert barneboka Alfabetdyr Foto: Privat

Boka Alfabetdyr skal lære de minste både norsk og engelsk på en morsom måte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2018 kl 12:39

TÅSEN:Hanne Fossaa Eriksen er oppvokst på Tåsen, og har bakgrunn som designer og AD i reklamebransjen fra både Singapore og Oslo. Nå har hun gitt ut barnebok.

«Alfabetdyr» er en bildebok hvor hver bokstav er forvandlet til morsomme dyreillustrasjoner, med dyr som har samme forbokstav på engelsk og norsk. 

– Boka skal gjøre læring lekent og visuelt, for å gi barn et godt første møte med bokstaver og språk. Jeg har selv utformet konsept og design, og boka er utgitt i samarbeid med Cappelen Damm, sier Fossaa Eriksen til Nordre Aker Budstikke.

Noen eksempler er bear/bjørn, lion/løve, Zorilla/Zorilla og ørn/eagle.


Mor Elisabeth med Abel (1) Foto: Lars Fossaa Eriksen

Boka er et resultat av et bokstavprosjekt hun startet på da hun studerte kommunikasjonsdesign i Singapore. Dette utviklet seg over flere år – med innspill fra lærere, barn, foreldre og pedagoger. 

«Alfabetdyr» er hovedsaklig for barn i alderen 2-7 år, men er perfekt for barn som er nysgjerrige på dyr og bokstaver, står det i en pressemelding fra Cappelen Damm.

De yngste barna kan kose seg med fargerike dyretegninger og de eldre kan bli kjent med flere bokstaver og nye dyr på begge språk.

Konseptet er utformet med utgangspunkt i assosiasjonskapende design. Hver bokstav har en dobbel mening, som gir flere knagger å henge de forskjellige formene på. Det finnes ingen fasit på hvordan en lærer, og alle barn er forskjellige. Derfor er et mangfold av læringsmetoder viktig, slik at flere barn kan få lære på sine premisser, skriver Cappelen Damm videre.


Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...