Nordre Aker Budstikke

Hans Christers bursdagsgave til Lyn: Gull på VM-femmila!

Hans Christern Holund ble verdensmester på 5-mila! Bildet er fra et tidlgiere NM. Foto: TRYGVE GRØVDAL (Arkivfoto)

På Lyns 123-årsdag tok Hans Christer Holund femmilsgullet i VM! Men det ble en skikkelig norsk-russisk thriller!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2019 kl 15:18

SEEFELD: Og hvilken bursdagsgave!

Søndag gikk siste langrennsøvelse i VM-byen Seefeld i Østerrike. På startstreken sto OL-medaljørene Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger fra Lyn.

Stakk fra feltet

Og femmilsspesialisten Holund viste muskler i sin VM-debut i Seefeld, og dro fra feltet etter halvgått løp, og fikk raskt et forsprang på over et halvt minutt.

Forspranget bare økte, og mens farten ikke var altfor stor i hovedfeltet, økte sterke Holund i den fjerde av seks runder til over 40 sekunder, og la etter hvert hovedfeltet ett minutt bak seg.

Russiske Aleksandr Bolshunov tok opp kampen, og nærmet seg Holund, sekund for sekund – nordmannen begynte å kjenne milene i beina i den siste runden. Da det var tre kilometer igjen lå russeren knapt 20 sekunder bak Lyn-løperen. Men Holund holdt ut og gikk først over målstreken – 27,8 sekunder før Bolshunov.

Tørre å prøve

– Jeg har lært før at du må tørre å prøve tenke tanken på bli verdensmester. I dag gikk jeg bare for det og det holdt helt inn, sa Holund i seiersintervjuet med NRK.

Holund, som ble juniorverdensmester i 2008 og tok sin forrige mesterskapsseier i skandidnavisk cup tilbake i 2015, takker Lyn for fremgangen.

– Tankene i dag går først og fremst til alle dem som har hjulpet meg på veien. Karrieren min har vært en berg- og dalbane - jeg må bare få takke alle som har hjulpet meg på veien. Dette er en lagseier for alle som har hjulpet meg hit jeg er i dag, sa Holund.

– I Lyn ski kom jeg inn i et godt miljø. Jeg tror nok det har gjort at jeg er der jeg er i dag, sa Holund, som fikk spørsmål om hva seieren betyr.


– Det betyr alt. Det er dette vi trener for hver dag. Skulle jeg bli verdensmester måtte jeg tørre å gå tidlig.

Ski- og Fotballklubben Lyn ble stiftet 3. mars 1896. Og klubben kunne ikke fått en bedre bursdagsgave. Vi gratulerer Hans Christer og Lyn med dagen!

Lyns Hans Christer Holund i aksjon, her under et tidligere mesterskap, i Lyn-drakt. Søndag gikk han i landslagsdrakt. Foto: TRYGVE GRØVDAL (Arkivfoto)

Og det ble norsk dominans: Etter Bolshunov på andreplass, gikk Sjur Røthe inn til bronse, Martin Johnsrud Sundby tok fjerde og Lyns Simen Hegstad Krüger femteplassen!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...