Nordre Aker Budstikke

Hans Christian reddet Oskar (4) opp fra elva

Hans Christian Holte, mamma Wenche Lynneberg og Oskar ved Brekkedammen, en uke etter at Oskar (4) måtte reddes opp av en stri Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– I etterkant kjenner jeg på en utrolig lettelse over at det gikk bra, sier Hans Christian Holte (53).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2018 kl 19:02

KJELSÅS: Forrige søndag var det mye mer vann og mer strøm i Akerselva. Mormor Gerd (78) var på tur med barnebarna Maria (8) og Oskar (4).

Forrige søndag

– Vi satt her på fjellet, et sekund ubevoktet øyeblikk, så så jeg plutselig Oskar (4) ute i elva. Jeg rakk ikke tenke så mye. Jeg kastet meg ut i elva etter han, fortalte Gerd Steine (78) om hendelsen, til Nordre Aker Budstikke fredag.

– Jeg prøvde først å løpe i vannet, men så måtte jeg legge på svøm. Oskar bare feide avgårde med strømmen, han kan jo ikke svømme. Men til slutt fikk jeg tak i armen hans, da var han ikke langt unna å runde ut til den store dammen ved brua. Jeg prøvde å svømme innover, med en arm, mens jeg holdt Oskars hode over vann med den andre armen. Det var en fryktelig følelse å kjenne at jeg ikke var sterk nok til å klare det. Jeg prøvde å rope på hjelp også, sa hun videre, tydelig preget av hendelsen

Maria var flink jente under dramaet, og ble sittende på fjellet. Det var flere andre på plassen også, denne søndag ettermiddagen i 16-tiden. Heldigvis.

– Jeg husker at jeg hørte at noen pustet i vannet bak meg, og det var redningen. Vi fikk hjelp til å komme inn til land, og på trygg grunn. Jeg var nok ganske i sjokk, så jeg tenkte ikke på å spørre om navn på de to mennene som hoppet uti etter oss. Hvem av dem, eller om det eventuelt var begge, som fikk oss inn til land, husker jeg ikke. Men de fortjener uansett en stor takk fra oss, var både mormor Gerd og datteren Wenche, mor til barna, helt enige om.


HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA FREDAG

Hans Christian Holte var redningsmannen

Nordre Aker Budstikke etterlyste den eller de som hadde hjulpet til under redningsaksjonen. Etter kort tid ble det tipset om Hans Christian Holte, også godt kjent som Norges skattedirektør.

Han bor rett ovenfor elva, og var tilfeldigvis på tur ved elvekanten, med besøk av store og små, og følget matet ender.

– Vi sto på andre siden av elva, og jeg ble oppmerksom på Oskar omtrent samtidig som han ramlet i elva. Det går så fort i en sånn situasjon, og det blir samtidig en litt uvirkelig situasjon å være i. Jeg registrerte at mormoren kom seg ut i elva etter Oskar, men det var jo ikke vanskelig å se at de hadde problemer med strømmen, forteller Holte, der han sitter på krakken ved den populære badeplassen Brekkedammen, sammen med Oskar (4) og moren Wenche Lynneberg.

Sola skinner 2. pinsedag, go det myldrer av folk på badeplassen. Elva er rolig i dag, i motsetning til hva den var forrige søndag.

– Utrolig lettelse

– Jeg observerte også at en annen mann gikk ut i elva for å hjelpe til, men han fikk også problemer med en stri elv. Da kastet jeg meg uti. Jeg merket ikke i det hele tatt at det var kaldt, det gikk så fort alt sammen. Jeg svømte ut mot Oskar og mormoren, som ikke hadde sluppet taket i Oskar. Jeg tok over Oskar og fikk han inn på land. Da klarte også mormor å komme seg inn på land selv.

Det er sterkt å høre Hans Christian fortelle historien fra forrige søndag, og det er sterkt å fortelle historien også.

– I etterkant kjenner jeg på en utrolig lettelse over at det gikk bra. Jeg ville selvsagt gjort det igjen.

– Evig takknemlige

Mamma Wenche er naturlig nok svært takknemlig for innsatsen Hans Christian gjorde.


– Som vi har nevnt tidligere, så er vi også stolte over mormor (78) som kastet seg ut i elva etter Oskar. Men selvfølgelig kommer vi alltid til å være evig takknemlige overfor Hans Christian som var med på å avverge det som kunne blitt en forferdelig hendelse og drukningsulykke. Han fortjener all heder og ære for den innsatsen han gjorde, sier Wenche.

LES OGSÅ:

17. mai-heltinnene ryddet nabolaget

Problemet med overnattinger og forsøpling fortsetter: – Kjenner på en fortvilelse og avmakt

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...