Nordre Aker Budstikke

Har aldri hatt flere trenere

Kolls orienteringsgruppa har litt av trenergjeng på O-gøy denne våren. Foran fra venstre: Elling Fossheim Asplin, Svend Sondre Frøshaug og Caroline Egebakken Grotli. Bak: Peder Fossheim Asplin, Eiril Stensaker, Nora Helgeland, Heidi Mårtensson og Kaja Bråten Løvald. Foto: IL KOLL

Når Koll starter opp orienteringstreningen for barn og unge i alderen 6-14 år, har de ni trenere. Det skal gi mer oppfølging, mestring og moro enn noensinne, lover klubben.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2018 kl 12:06

KRINGSJÅ: Våren har endelig begynt å kikke frem, og Kolls orienteringsgruppe starter opp igjen med O-gøy. O-gøy er et trenings- og opplæringstilbud for barn og ungdom i alderen 6–14 år som har lyst til å lære eller allerede kan litt orientering.

– Alle som elsker å drive med idrett, konkurranser og å ha det morsomt i skogen bør prøve O-gøy, sier hovedtrener Svend Sondre Frøshaug.

25-åringen er utdannet på Norges Idrettshøgskole og har siden 2014 vært hovedtrener i Koll. I år har han med seg åtte andre flinke og motiverte trenere for å ta hånd om alle som blir med på orienteringstreningene som er hver torsdag utover vår og forsommer.

– Vi er så heldige å ha mange unge og flinke trenere som gjør det gøy på trening. I år er det enda flere trenere enn tidligere. Barna og de unge deles i flere grupper slik at alle får hjelp og instruksjon. Her er det mye å lære i et morsomt og positivt miljø, sier Trude Fixdal i Kolls orienteringsgruppe.

Pokémon-orientering

Koll håper mange kommer til O-gøy, som har treningsstart førstkommende torsdag klokken 18 ved Kollhytta. Klubben frister med en gratis prøvetime, og hver trening avsluttes med kveldsmat.


– På treningene har vi fokus på mye lek og moro, litt konkurranser og morsomme aktiviteter og øvelser som for eksempel Pokémon-orientering, bingo-orientering, poker-orientering, orienterings-skyting (orienteringens svar på skiskyting), ballspill i myr og snikende ulv, sier Svend Sondre.

Kom som du er!

– Hva bør være med til trening?

– Det trengs først og fremst et stort smil og masse energi! En kan rett og slett komme som en er. Det kreves ikke mye utstyr. For de yngste holder det med gode klær en kan løpe i skogen med og gode sko. Når en har vært med noen ganger kan det være lurt å ta med et kompass på trening om en har det liggende. Dette kan en også få låne, sier treneren.

På Facebook-siden Orienteringsglede kan du se litt av det som skjer på trening. (Filmen er fra trening med de eldste.)
Du kan melde deg på via Koll.no. Påmelding kan også skje med en e-post til orientering@koll.no. Treningsavgiften på 500 kroner inkluderer både kveldsmat og deltakelse i løp, opplyser klubben.

Klarer ikke å slutte

Hovedtrener Svend Sondre Frøshaug kom til Koll våren 2014 og har vært i klubben gjennom store deler av studietiden.


– Til tross for at det tidvis har vært mye å gjøre og at jeg nå har mye å gjøre i ny jobb i VM i orientering 2019 i Østfold, så klarer jeg ikke å slutte å være aktiv som trener i klubben. Dette er fordi det skaper så mye positive minner og erfaringer å være med på O-gøy med så mange glade og fornøyde barn og unge. Når vi ser at deltakerene på trening har det gøy, har vi trenerene det enda morsommere og får lyst til å skape et enda bedre treningstilbud.

Det er plass til både de som ønsker å trene mye og være med på konkurranser, i tillegg til de som synes det er nok å være med på treninger og ha det morsomt.

– Vi har derfor nå et fanstastisk trenerteam bestående av ni unge trenere. Trenerteamet innehar mye og ulik kompetanse. Det er alt fra en trener som er juniorverdensmester i orientering til trenere som aldri har drevet med orientering tidligere. Uansett bakgrunn er alle veldig positive individer som ser alle og ønsker å skape best mulig opplevelser. Trenerenes varierte bakgrunn bidrar til at vi lettere kan snakke «barnas språk» og legge oss på et nivå som alle kan forstå og relatere seg til, sier Svend Sondre.

Vil du vite mer om trenerne i Koll? På Koll Orienterings side på Facebook vil trenerne bli presentert i tiden framover.

LES OGSÅ:


Idrettspresidenten om topping: Kan ikke se på 12-åringer om de er fremtidige OL-deltakere

Naborivalene Kjelsås og Skeid: Klare for sesongstart på Oslos tak

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...