Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Førjulsintervju med Edel:

- Har alltid hatt draget

Edel Hammersmark Gjervan (Henriette Steenstrup), ble rikskjendis i Torsdag kveld fra Nydalen. Så fikk hun eget tv-show, Dritseint med Edel, høsten 2014. Nå gir hun også ut frekk og frodig lyrikk i sprekkeferdig bokform. Foto: Espen Solli/TV2

Med høyt selvbilde og lav terskel for grovprat har Edel Hammersmark Gjervan inntatt tv-ruta med barmfager bravur i høst.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2014 kl 12:14

OSLO: Den travle programlederen har også rukket å gi ut en diktbok i svært frodig språkdrakt.

Og mellom utilslørt dissing av Knausgård og Skavlan, spising av tyske lunsjpølser og intens jakt på en date med Aksel Lund Svindal, fikk vi en «kjapp en» med byens heiteste dame.

Skjult adresse

- I hvilken bydel bor du?

- Jeg bor litteranne ovafor Carl Berner, noe særlig mer spesifikk er jeg ikke lysten på å være da det blir så stort trøkk fra folk som er interessert i å få kontakt av den ene og den annen grunn.

- Tv-showet har vært en braksuksess. Tror du folket synes det er befriende med grovprata erotikk på direkten eller er det andre nerver du har truffet?

- Jeg tror rett og slett at folk vil ha mer journalistikk og innhold, mindre innholdsløst fjas og mesking med c-kjendiser. Nå er det mulig et par av de sistnevnte har vært innom «Dritseint», men det er i så fall utelukkende Jans feil som har vært seint ute med bookinga.

Ikke svære forskjellen

- Hvordan har det påvirket ditt liv å være på tv-skjermen?

- Jeg lever som vanlig. Står opp i otta for å skrive poesi, spiser tyske pølser til lunsj og avrunder med et par pjoltere i 23-draget. Merker ikke svære forskjellen. Draget på det annet kjønn har jeg alltid hatt.

- Hvem har vært den beste gjesten i første sesong?

- Jeg må si Hans Olav Brenner var en herlig type. Endelig en gjest på mitt eget nivå intellektuelt sett. Og så sjarmerende, da.

Edels jul

- Hvordan feirer du jula og sørger for at julestemninga er på topp? Noen frekke tradisjoner?

- Det står ikke på invitasjoner og ønsker fra en haug med folk om å tilbringe tid med meg, men det spørs om ikke det blir meg og forskjellige årskavalkader i romjula. Au-pairen min, Jan, som også får 41 kroner timen - jeg skjønner ikke at det skal være noe å masa med - har tenkt seg hjemover til Østen, så det blir stille og rolig.

- Hva måtte Erling Kagge gjøre for å overtale deg til å gi ut diktbok?

- Det har vært et mas og et kjas uten like, men det er klart når han til slutt sto på døra mi med roser og tagg og ba, ja da var all motstand jeg har hatt for å bli for kommersiell og bred, borte med vinden.

- Ikke så ulik Knausgård

- Hvor henter du inspirasjon til diktene dine fra? Når er du mest inspirert til å skrive din frodige samtidslyrikk?

- Det er først og fremst fakta fra eget liv jeg skriver. Jeg er ikke så ulik Knausgård der, men i motsetning til han så har jeg ikke skrevet meg helt tom ennå. Og jeg tviler ærlig talt på at jeg gjør det. Jeg har opplevd såpass mye.

- Du har snart 27.000 følgere på Facebook. Er det vanskelig for deg å være tekkelig nok i språk og bilder for å unngå sensur?

- Det er Jan som styrer med internett. Jeg gjør som mange av mine forfatterkollegaer og holder meg unna sosiale medias for å helt og fullt konsentrere meg om kunsten.

- Noen nyttårsforsetter du kan dele med leserne?

- Det er det samma hvert år det: Skrive enda mer sant og ekte. Nytt for neste året er å lage et enda bedre talkshow. Riktignok har vi passert Skavlan i kvalitet fra første program, men en skal aldri slutte å utvikle seg.

Aksel tar ikke telefonen

- Hvilken mann (menn) ville du helst gått på romjulsdate med?

- Aksel Lund Svindal står høyt på lista. men foreløbig tar'n ikke telefon. Det er jo ikke rart nå som sesongen er på full gang.

- Hvem er ditt litterære forbilde?

- Jeg har sansen for Agnes Ravatn. Ellers syns jeg de fleste er oppskrytt. Ikke Roy Jacobsen da, han holder mål.

- Hva ønsker du deg til jul?

- Det er vanskelig å finne gensere i yndlingsfargen min lavendel, så der hadde det vært greit med en oppjustering. Vi får se hva Jan finner på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...