Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har åpningsreplikken klar til Tom Jones

Ingebjørg Bratland. Første artist på scenen uner årets OverOslo. Samme dag som seleste Tom Jones, og hun håper samtalen vil gli lett for de to. Foto: THORKILD GUNDERSEN

Ingebjørg Bratland åpner årets OverOslo, og gleder seg til å møte den walisiske musikklegenden hun skal dele scene med på Grefsenkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2016 kl 11:55

GREFSENKOLLEN: 26-åringen fra Vinje i Telemark stråler om kapp med sola der hun står på Grefsenkollen og skuer utover Oslo.

Tirsdag 21. juni, på den første festivaldagen her oppe på kollen, er det den populære folkemusikeren og Spellemann-vinneren som får æren av å åpne årets OverOslo-festival.

Tom Jones spiller på Grefsenkollen både 21. og 23. juni i år. (Foto: Mykal Burns, Creative Commons-lisensiert)

Ekstradagen, som ble satt opp da flere av de ordinære festivaldagene raskt ble utsolgt, avsluttes med verdensstjernen Tom Jones fra Wales. Og akkurat det er ekstra spesielt for Ingebjørg Bratland.

LES OGSÅ: Veteranen Norwegian Wood nedskalerer til én dag, mens OverOslo vokser til en hel festivaluke

Halvt, eller var det kvart, waliser?

– Hvis jeg treffer ham backstage skal jeg fortelle ham at jeg er halvt waliser. Det burde åpne mulighetene for en samtale, smiler Ingebjørg lurt.

Strengt tatt er hun bare kvart waliser, det er bestefaren som kommer fra Wales. Men det trenger jo ikke Tom få vite.

– Det er min mor som har røtter i Wales, og hun sier at mine sangegenskaper kommer fra den walisiske siden av familien. Hun sier at alle fra Wales er gode til å synge, ler Ingebjørg.

Sterk plakat

Ingebjørg Bratland står på plakaten, sammen med Tom Jones, Di derre og Bjørn Eidsvåg. Foto: THORKILD GUNDERSEN

For selvfølgelig kommer moren hennes til OverOslo og Grefsenkollen 21. juni.

– Men ikke for å se på meg! Hun var raskt ute og ba meg skaffe billett da hun så at Tom Jones skulle spille! sier Bratland.

Hun kikker ned på plakaten for den første festivaldagen, og legger ikke skjul på at hun er stolt;

– Bjørn Eidsvåg, Di derre, Tom Jones… og meg! Det er jo veldig stas, da.

Spellemannpris med Odd Nordstoga

Bratland har sjarmert hele Norge med sin vakre dialekt og ditto sangstemme. 26-åringen fra Vinje i Telemark fikk Spellemannpris i 2013 for albumet «Heimafrå», et samarbeid med Odd Nordstoga. Sambygdingen hennes sto for øvrig på OverOslo-scenen i 2014.

I 2014 spilte Odd Nordstoga på OverOslo. I 2013 vant han og Ingebjørg Spellemann for «Heimafrå». Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Sitt virkelige gjennombrudd fikk hun imidlertid i fjor med platen «Månesinn». Og Bratland viser at hun kan synge mer enn vakker folkemusikk.

Bestemødre holder seg for ørene

Hittil i år har hun vært på turné og gjennomført 40 konserter.

– Jeg har fått litt mer «edge» i sangene mine, og det merkes på konsertene. Jeg har sett bestemødre sitte og holde seg for ørene, og si det er altfor høy, smiler Ingebjørg.

Karrieren hennes tok skikkelig av i 2015, og det bare fortsetter i 2016. Hun er booket til hele 20 festivaler.

(Saken fortsetter under bildet)

Utsikten publikum får når Ingebjørg Bratland står på scenen 21. juni. Hun gleder seg stort! Foto: THORKILD GUNDERSEN

– Gjennom vinteren har jeg fått spilt inn et skikkelig bra band. Jeg får med alle på Grefsenkollen, så jeg tror jeg kan love en god konsert.

OverOslo har i år også blant andre Susanne Sundfør, Karpe Diem, Lars Vaular, Thomas Dybdahl, Marit Larsen, Hurra Torpedo og Eva & The Heartmaker på plakaten.

Men det er ingen selvfølge at de største norske artistene velger seg festivalen på Grefsenkollen. Hvorfor det likevel har blitt sånn snakket vi med festivalsjefene om i fjor høst. Det intervjuet kan du lese her!

LES MER OM OVEROSLO PÅ NAB.NO HER!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...