Nordre Aker Budstikke

Har bidratt til bedre folkehelse på en morsom og inspirerende måte

Øivind Due Trier, og et eksempel på en stolpe ved Akerselva. Foto: Lenny Enström

Finalist til Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker: Øivind Due Trier (51) har mye av æren for at vi har logget 143.000 stolper gjennom året som har gått.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I romjulen presenterer vi de tre finalistene til Årets navn og ildsjel 2017. Onsdag kunne du lese om Juliet Jopling i Nordberg Strykeorkester. Torsdag skrev vi om banemesteren på Nordre Åsen, Helge Holter.

NYDALEN/KORSVOLL: Stolpejakten har gått som en farsott gjennom byen. Lokale idrettslag har sørget for å flytte orienteringsgleden til bynære strøk, og gjøre det til en familieaktivitet.

Fra 50 til 114 stolper

I Oslo Nord er det Nydalens Skiklub som står for stolpene. Nærmere bestemt er det Korsvoll-mannen Øivind Due Trier som har æren av at så mange av oss kan lete etter stolper i egen bydel.

– Hvorfor så mange synes det er spennende? Det er vanskelig å gjette på, men jeg tror det er fordi det er noe folk kan benytte seg av der de bor, sier Øivind.

– Det virker som om folk har blitt hektet. Man kan registrere stolpene man finner på kart, eller via mobilapp. Da kan man se egne og andres stolper. Det blir en konkurranse, både med andre og seg selv, legger han til.


Våren 2016 fikk Nydalens SK henvendelse fra Bydel St. Hanshaugen om de ikke kunne starte opp stolpejakten der.

– Jeg kastet meg rundt, og fikk også inn noen stolper i Nordre Aker. Kartet dekket Ullevål sykehus, og så vidt østsiden av Akerselva. Da var det en god idé å utvide stolpejakten i år, sier Øivind.

I 2016 var det 50 stolper. I 2017 ble antaller mer enn doblet, til 114.

Eksempel på stolpejaktskart fra Akerselva, her fra Kristoffer Aamots bru og nedover.

143.000 stolpebesøk i 2017

Stolpejakten er et lavterskelmosjonstilbud, der man ved hjelp av kart, enten på papir eller på app, skal finne poster (stolper) i Oslos mer urbane strøk, men særlig i de mer grønne deler av byen slik som langs Akerselva.


Stolpejakten Oslo Nord med 114 ulike stolpeposter hadde 6081 registrerte og unike deltagere i 2017. Det var tilsammen 143.132 registrerte besøk på disse 114 stolpepostene, altså 1255 besøk per stolpe i gjennomsnitt.

«Øivind har over mange år med sin innsats derfor kraftfullt bidratt til at Nordre Akers folkehelse har blitt mye bedre og det på en morsom og inspirerende måte,» står det blant annet i nominasjonen av Øivind Due Trier til Årets ildsjel i Nordre Aker.

Du kan stemme nederst i saken!

Har laget markakart

Øivind har vært med i Nydalens SK i rundt ti år. Han har drevet med ulike idretter – seiling fra barndommen av, til han ble 15. Så ble han med noen kamerater og startet med langrenn, og etterhvert ble det orientering.

I Nydalens SK har han i mange år vært sentral i kartkomiteen, der han har tatt et enormt ansvar for arbeidet med å utarbeide tur- og orienteringskart over store deler av Nordmarkas søndre deler og Lillomarkas vestre deler.


Øivinds innsats har vært til stor glede for turgåere, sommer som vinter, enten de går turorientering i Stifinnern eller behøver kart med skiløypenettet for å finne fram til Gørjahytta vinterstid.

Stem på Årets navn og ildsjel i Nordre Aker!

Vinneren av Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker får 10.000 kroner, som vedkommende får gi til et fritt valgt, godt formål i lokalmiljøet. Det er Storo Storsenter som står for premien. I tillegg får vinneren glasskunst fra den lokale glassblåseren Pål Roland Janssen.

Fristen for å stemme er 6. januar 2018.

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...