Nordre Aker Budstikke

Har brøytebilen tatt med seg strømskapet?

Skadet strømskadet. Foto: HAFSLUND NETT

Snøsmeltingen avdekker skader på strømanlegget. Det kan være livsfarlig, advarer Hafslund, som ber om din hjelp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Etter de store snøfallene i vinter har Hafslund Nett fått flere meldinger om strømskap som har blitt skadet i forbindelse med snøbrøyting. Noen skap er blitt stående åpne på grunn av skader. Det kan medføre livsfare for mennesker og dyr å komme i kontakt med strømførende anlegg.

– Vi er avhengige av at skadevolder eller publikum varsler oss om skader på strømskap. Så fort vi får melding om det og får bekreftet at det faktisk er et strømskap, sender vi ut beredskapsmannskaper som retter feilen umiddelbart, opplyser kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett i en pressemelding.

Mange skap langs veiene

Når store anleggsmaskiner presser tung snø inn på veiskuldrene, kan snøtildekkede strømskap langs veikantene få skader. Nå som høye brøytekanter og oppsamlingsplasser for snø begynner å smelte, kan det avdekkes ytterligere skader som ikke har vært oppdaget tidligere.

Også telefonselskaper, kabel-tv-selskaper og bredbåndsoperatører med flere har fordelingsskap langs veier og fortau.

– Vi har stor forståelse for at publikum ikke kan vite hvem som eier skapene. Men vår oppfordring er at hvis man oppdager nedkjørte eller skadde skap, master eller liknende – ta kontakt med Hafslund Nett. Hvis dette viser seg å være et farlig forhold, sender vi umiddelbart ut mannskaper for å utbedre skaden, sier Schau.

Send inn bilder

– Vi setter stor pris på om du tar et bilde med mobiltelefonen av strømskapet som er skadet og sender bildet til oss, slik at vi kan vurdere om dette er et farlig forhold eller ikke, sier Schau.

Melding kan gis til Hafslund Netts driftssentral på telefon 22 44 10 40, som er bemannet hele døgnet.

Bilder kan sendes via nettsiden hafslundnett.no/nett/kundeservice/skjema/farlige_forhold

LES OGSÅ:


«Kjære byråd Lan: Hvorfor bruker du skolefortauene som snødeponi?»

Se alternativene til sykkeltrasé i Grefsenveien

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...