Nordre Aker Budstikke
Annonse: Norsk Teknisk Museum

Foto: Teknisk museum

Har du også dilla på tog?

Det er noe magisk ved å se en miniatyrverden av tog og landskap med stadige overraskelser! Selvkjørende busser og tog som snor seg gjennom alpelandskap og yrende byliv, med byggeplasser, industri – og et helt tivoli!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2020 kl 16:47

Foto: Teknisk museum

Opplevelse for generasjoner

Nå kan hele familien samle seg rundt Teknisk museums nye store modelljernbane og drømme seg bort i en fantasiverden.

– Et Teknisk museum må ha en skikkelig modelljernbane, sier Frode Meinich, direktør på Teknisk museum, med trykk på MÅ. I dag skjer det meste på skjerm, og det er en glede å kunne tilby opplevelse for flere generasjoner, der man kan samle seg rundt noe stort som faktisk beveger seg og kan betraktes fra mange vinkler.

Frode Meinich. Foto: Teknisk museum

Omfattende landskap med mange togsett

Modelljernbanen har fire tog som kjører samtidig med ulikt antall vogner. Det skjer noe hele tiden når banen går, så det gjelder å følge med på alle tog og biler som beveger seg. Ryktet internt på museet går også om at det blir overraskelser til besøkende med små historier. Fantasiverdenen kan altså endre seg litt fra gang til gang.


Foto: Teknisk museum

Horten modelljernbaneklubb

Modelljernbanen er en stor opplevelse på hele 3 x 8 meter. Den er bygget på profesjonelt vis av Horten modelljernbaneklubb for Horten bilmuseum. Den ble ferdig i 2003, med svært høy standard. Banen har fått en skikkelig «facelift» før den nå kan oppleves på Teknisk museum. En av de opprinnelige modelljernbanebyggerne har gitt gode råd og bistand i prosessen.

Foto: Teknisk museum

Togene kjører på egne tidspunkter

Modelljernbanen vil bli kjørt på bestemte tidspunkt. I helgene er meningen at den skal kjøres flere ganger daglig, så alle besøkende skal kunne få oppleve den.

Video: Teknisk museum


Norsk Teknisk Museum

Adresse: Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo

SKOLEÅRET 2019/2020 (Oslo-skolenes kalender):

  • Tirsdag–fredag: 09–16
  • Lørdag/søndag: 11–18
  • Mandager i skoleåret: Muséet er generelt stengt på mandager i skoleåret, med visse unntak: 2. pinsedag, samt mandag etter vinter- og høstferien i Oslo.

FERIER OG HELLIGDAGER ELLERS I SKOLEÅRET:

  • Hovedregel: Alle ferie- og helligdager 11–18
  • Vinterferie 2020 - 17.februar-21.februar: 11-18
  • Påsken 2020 - 6.april-13.april: 11-18
  • Sommer 2020 - 20. juni -16.august: 11-18
  • Høstferie 2020 - 28.september – 4. oktober

ÅRETS STENGTE DAGER: Julaften, 1. juledag, nyttårsaften, 1. nyttårsdag og 17. mai.

Velkommen!

www.tekniskmuseum.no

Lek, lær og opplev noe sammen med hele familien i over 25 utstillinger og over 100 gjør-det-selv-opplevelser. Se alt som skjer på Teknisk museum

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...