Nordre Aker Budstikke

Har du også lagt merke til disse?

Leserbilde av det som skal være saltstein i Maridalen. Foto: LESERBILDE

– Vi har informasjon om at disse kan være satt opp i forbindelse med naturfotografering, ifølge seksjonssjef Nordmarka, Knut Johansson.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.01.2020 kl 09:54

MARIDALEN: Leser har sendt bilder til redaksjonen, av det som skal være saltsteiner, og at det flere steder i Maridalen skal være satt ut slike. Noe som i utgangspunktet ikke er lov:

– Det er forbudt å legge ut saltslikkestein eller fôr til ville hjortedyr i hele Norge. Forbudet skal hindre ansamlinger av dyr fordi det gir økt risiko for smittespredning. Mattilsynet har ikke gitt tillatelse til å legge ut saltslikkesteiner i Oslo, sier veterinær og seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl i Mattilsynet, til Nordre Aker Budstikke.

På kommunens eiendom

To av disse saltsteinene bekrefter Bymiljøetaten at står på kommunens egen eiendom:

– Vi har informasjon om at disse kan være satt opp i forbindelse med naturfotografering. To av disse saltsteinene står på kommunens eiendom. Det som er litt kjedelig med forbudet er at dyrene forsøker å dekke saltbehovet ved å oppsøke veiene og slikke salt der på vinteren i stedet for saltsteinene ute i skogen. Dette fører fort til farlige situasjoner når dyrene står på knærne i veibanen og slikker salt og bilførerne ikke er tilstrekkelig oppmerksomme, ifølge seksjonssjef Nordmarka, Knut Johansson.

– Utsettinger av saltstein til vilt er i utgangspunktet ikke lov. Men samtidig må vi vurdere ressursbruk i forhold til alvorlighetsgrad av tiltaket, så noen storstilt etterforskning vil vi nok ikke foreta ut over å følge med på aktiviteten. Men vi kommer til å fjerne saltsteinene, legger Johansson til.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...