Nordre Aker Budstikke

Har du også sett denne i skogen?

Hva slags rør er dette? Foto: PRIVAT

– Hva er dette for noe, spurte leser, og lokalavisa spurte kommunen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2018 kl 12:56

MARKA: Leser sendte lokalavisa disse bildene:

– Det er et rør som kommer rett opp av fjellet i marka mellom Langmyra og Grinda lysløypa. Det er også andre steder jeg har sett lignende rør. Det er jo lett å tenke at dette er et lufterør for en bunker eller lignende i fjellet under, men jeg kan ikke forstå at det ligger en bunker der inne?

Spør leseren.

Foto: PRIVAT

Piezometer?

Vi sjekket ut saken. Først med Bymiljøetaten, som så viste til Vann- og avløpsetaten. Sistnevnte tror de vet svaret:


– Disse rørene likner på de som ble installert av geoteknisk kontor for å følge med på grunnvannsnivået. De ble om oftest installert i forbindelse med et byggeprosjekt enten som forundersøkelse eller som oppfølging i byggeprosessen, forteller geolog Ingjerd Mørck i etaten.

Hun forteller at det i så tilfelle er det som heter piezometer.

– Jeg kjenner ikke til plasseringen eksakt, så jeg kan ikke si noe om hvilket prosjekt det eventuelt ble installert i forbindelse med. Det finnes mange liknende rør rundt i Oslo, særlig i forbindelse med Romeriksporten og VEAS-tunnelen, forteller geologen videre.

Geolog

Men akkurat når det gjelder dette røret, så er det ikke sikkert at det er geoteknisk kontor, som står for installeringen.

– Det kan også være andre geotekniske enheter tilknyttet enten private eller offentlige utbygninger. Bare utfra bildene kan jeg heller ikke si sikkert om det faktisk er piezometere.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...