Nordre Aker Budstikke

Nå kan du prøve kaos- og labyrintorientering - helt gratis!

O-gruppa i Idrettslaget Koll arrangerer fra onsdag til lørdag aktivitetsuke fra Kollbanen på Nordberg. Foto: Koll orientering

– En utmerket anledning til å teste ut alt av hva orienteringssporten har å by på i løpet av fire dager, oppfordrer Elling Fossheim Asplin, en av instruktørene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2020 kl 10:44

NORDBERG: Det er orienteringsgruppa i idrettslaget Koll som denne uka inviterer aktivitetsuke.

– Full fart fra Kollhytta! Fra onsdag 8. juli til lørdag 11. juli blir det masse O-moro på Kollbanen, innbyr o-gruppa i idrettslaget.

Aktivitetsuka er en del av prosjektet «Sommeridrett for alle» og arrangeres med støtte fra Oslo kommune.

Labyrint og kaos-orientering

Deltakerne kan hver dag få bryne seg på ulike aktiviteter med venner og familie.

  • Onsdag 8. juli – «Jakten på den forsvunne posten»
  • Torsdag 9. juli – O-labyrint + Pre-O
  • Fredag 10. juli – Kaos-orientering
  • Lørdag 11. juli – Skattejakt-orientering


Det vil i tillegg være diverse mindre aktiviteter, der deltakerne både kan få testet quizkunnskapene og fart.

Ikke nødvendig å ha drevet med orientering

– Aktivitetsuka fra Kollhytta er en utmerket anledning til å teste ut alt av hva orienteringssporten har å by på i løpet av fire dager. Man bør delta for å aktivisere seg i naturen i ferien, teste ut egne kart- og kompassferdigheter, bli kjent i det spennende nærmiljøet rundt Kollbanen og bryne seg på lett hjernetrim og andre utfordringer på noen av postene/oppleggene, sier Elling Fossheim Asplin, som er en av instruktørene.

Peder (t.h.) og Elling Fossheim Asplin er klare for aktivitetsuke på Kollbanen. Foto: Koll orientering

Det er ikke nødvendig å ha drevet med orientering for å bli med. Aktivitetsuka er i hovedsak ment for barn mellom ti og 13 år, gjerne i grupper og følge med en voksen.

Fredag venter det kaosorientering.


– Kaos-orientering er en aktivitet hvor man skal gjennomføre en løype i terrenget. Problemet er at "noen" har sabotert kartet slik at løypa fremstår uoversiktlig og kaotisk. Kaos-orientering handler derfor om å skape oversikt i kart-rotet, og klare å komme seg rundt løypa. Et annet moment ved kaos-orientering er at deltakerne må se opp for uvante utfordringer og oppfordringer på postene, forklarer han.

Gratis

O-gruppa opplyser at det ikke er nødvendig med påmelding. Alt opplegget er gratis, og det er bare å møte opp på Kollbanen mellom klokken 10 og 15 fra onsdag til lørdag.

– Det er bare å møte opp og få utdelt kart og instruks, og deretter gjennomføre aktiviteten etter evne, alene eller i grupper. Dersom man har behov for hjelp eller veiledning, stiller Koll med noen erfarne instruktører, opplyser o-gruppa.

Aktivitetene vil skje i henhold til gjeldende smittevernregler og ytteligere føringer fra Norges orienteringsforbund.

I begynnelsen av uka har og er det sommer-o-skole i regi av klubben. Her meldes det om god oppslutning


Spørsmål kan rettes til kollsommer2020@gmail.com.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...