Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har du savnet «trikkesporene»? Snart setter løypemaskinene i gang

Mange har kost seg i snøen i helgen. Se video i saken!

Slik så det ut på Ullevålseter søndag ettermiddag. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Både to- og firebeinte har kost seg i marka denne helgen. Se video i saken! ...og Bymiljøetaten er endelig klare til å kjøre opp skiløyper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 15:10

NORDRE AKER: Masse snø har lagt seg i Lillomarka og Nordmarka i helgen. Likevel, foreløpig er det ikke mange oppkjørte løyper å spore, bortsett fra noen scooter-løyper her og der.

For skiløperne som fant veien til Ullevålseter søndag, var det opptråkkede løyper som gjalt.

Nå har vi har snakket med Bymiljøetatens løypesjef om når løypemaskinene settes i sving.

Men først, ta deg tid til å se disse to vennene som koste seg i Maridalen søndag!

Har DU bilder eller video fra helgens vinteraktivitet i Nordre Aker som du vil vise fram? Send oss det her!

Starter løypekjøring mandag

Løypesjefen i Oslo kommune, ved Bymiljøetaten, Lasse Henriksen, forteller søndag kveld at det planlegges testkjøring mandag morgen.

- Vi prøver med preppemaskinen fra Sognsvann til Ullevålseter. Så får vi se hvordan det går, sier Henriksen. 

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med løypesjefen mandag morgen - les oppdatert sak her

Han forteller at utfordringen er at den snøen som har kommet, har lagt seg som et noe løst lag oppå det som ble til is, etter regnværet. Hvis snøen ikke fryser skikkelig fast i isen, så hjelper det lite å kjøre preppemaskin. Da drar maskinen bare med seg all snøen, forklarer han.

- Nå er det jo kaldere, så får vi se hvordan det går i morgen. Og går det bra, så setter vi jo igang og kjører opp dobbeltspor i marka slik vi pleier, avslutter Henriksen.

Her finner du prepareringsstatus fra Bymiljøetaten. Skiforeningen kjører også opp løyper, men det er traseer lenger inn i Nordmarka.

Bilder fra Instagram med #ullevålseter

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...