Nordre Aker Budstikke

Har du sett Charlie?

CHARLIE: Mange tror de har sett Charlie Foto: Privat

Etter at lokalavisa skrev om den tynne og pjuskete katten som ble funnet i Ullevål Hageby, har Kjersti fått mange tips om at dette kanskje er Charlie.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

LILLO TERRASSE/GEFSEN: Men Kjersti leter fortsatt etter katten sin.

Det er høysesong for bortkomne katter og det er mange som både savner sine og som finner tynne, pjuskete katter for tiden.

Har du funnet en katt? Eller savner du din? Nederst i artikkelen kan du lese hva du må gjøre!

Vært borte siden mai

Charlie gikk hjemmefra tidlig på morgenen 29. mai og er ikke sett siden.

– Han er mye utendørs, men pleier å komme hjemom flere ganger i døgnet. Han har aldri vært hjemmefra i mer enn et døgn før, sier Kjersti.


Hun har hengt opp plakater og lagt lapper i postkassene til naboene. De har også lett i kratt og grøftekanter i tilfelle Charlie har blitt påkjørt.

– Mange har tipset oss, noe vi setter stor pris på. Dessverre har det vært feil katt de har sett, eller så har katten forsvunnet før vi får sett på den. Vi fikk også mange tips etter artikkelen om funnet katt i Nordre Aker Budstikke. Denne katten lignet veldig på Charlie, men det viste seg å være en eldre hunnkatt.

Savner ham veldig

Nå lurer Kjersti på om Charlie har gjemt seg et sted hvor han ikke kommer seg ut igjen fra. Eller om han har forvillet seg inn i en varebil/lastebil og blitt kjørt bort fra området. Han kan også ha blitt skremt og løpt for langt unna til at han finner veien hjem igjen.

– Vi savner ham veldig og lurer på hva som har skjedd. Vi håper noen har sett eller hørt noe, kanskje noe de i ettertid tenker kan ha vært vår katt. Alle tips mottas med takk!

Slik ser katten ut

Charlie er en ganske stor, kastrert hannkatt på 7 år. Han har svart, langhåret pels med litt brunskjær, en litt lysere rundt halsen og buskete hale. Han har litt hvit pels på brystet/halsen.


Han kan se ut som en skogkatt, men er en vanlig huskatt. Han har "ID" tatovert med blå skrift i øret og en chip som kan avleses av veterinærer og dyrebeskyttelsen.

Har du tips? Kontakt Nordre Aker Budstikke og vi vil videreformidle til eier.

Har du mistet et dyr?

Hvis du har mistet kjæledyret ditt burde du legge ut en annonse på Dyrebar.no. Her er rådene siden har oppført:

 • Få med så mange detaljer som mulig i annonsen
 • Legg ved et bilde med dyrets kjennetegn. Få eventuelt med chip og/eller øremerke
 • Heng opp plakater i nabolaget, nærbutikker, osv.
 • Organiser gjerne en liten lekeaksjon og gjør så mange som mulig oppmerksom på det bortkomne dyret slik at de har øyne og ører åpne
 • Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen eller lignende organisasjoner der du bor
 • Dersom katten ikke er merket, kan det være en idé å kontakte lokale veterinærklinikker

Har du funnet et dyr?

 • Start med å se gjennom savnet-annonsene til Dyrebar.no
 • Hvis du ser en katt som ser frisk ut bør du ikke mate den, da kan den tro du er det nye hjemmet. Du kan prøve å lokke på den for å undersøke eventuelt halsbånd med telefonnummer eller et øremerke
 • Ser katten syk og ustelt ut? Da kan du kontakte Dyrebeskyttelsen eller lignende organisasjoner.
 • Alle Vikings servicestasjoner har utstyr for skanning av ID-merkede hunder og katter. Det har også tollstasjoner, politiet og veterinæren.
 • Er ikke katten merket? Legg ut annonser og heng opp plakater!
 • Hvis du har funnet en hund må du prøve å lokke den til deg for å se etter merke eller telefonnummer i halsbåndet. Ring eventuelt politiet, de vil kunne opplyse om det er Viking eller Falck som kan hjelpe deg i ditt område.


LES FLERE DYRESAKER HER:

Kommentar: Samson er død

Hvorfor katter alltid vil hilse på folk som ikke liker dem

Husk vann til dyrene, nå er det veldig varmt og tørt

Har du et realistisk bilde av hva det vil si å skaffe seg en valp?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...