Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

En sjenert sjarmør

Har du sett piggsvin?

SETT: Piggsvin på gang i nærheten - ta kontakt med Bymiljøetaten. Foto: BYMILJØETATEN

I så tilfelle vil kommunen ved bymiljøetaten gjerne høre fra deg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2015 kl 08:46

NORDRE AKER/OSLO: – Piggsvinet er ett av våre urbane dyr og er en sjenert sjarmør som vi nå ønsker å kartlegge utbredelsen av i Oslo. Har du sett Piggsvin i Oslo vil vi sette stor pris på om du kan fortelle oss det, oppfordrer bymiljøetaten på egen facebookside, og ber folk kommmentere direkte der, hvor, når og eventuelt hvor mange.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Urbant dyr

– Sist gang det ble gjort en kartlegging av Piggsvin i Oslo var i 2001, og det kom da inn en mengde tips. Kartlegginga viste at piggsvinet i høyeste grad er et urbant dyr, og at det var flest piggsvin i de østlige delene av Oslo, står det videre på siden.

LES OGSÅ: Ny styreleder i Kjelsås IL: Jeg er ydmyk til lederoppgaven

Nå ønsker altså Bymiljøetaten på ny å involvere Oslos beboere i en kartlegging av piggsvin. Resultatene fra innsamlingen vil utgjøre grunnlaget for en masteroppgave, ført i pennen av Ingrid Hjorth-Johansen, student med NMBU. Temaet for oppgaven vil være piggsvinets utbredelse og habitatvalg i Oslo.

LES OGSÅ: Nordberg Grand Prix – gatefest og mye mer på Nordberg!

Del og tagg

– Vi vil også være særs takknemlig om du deler denne informasjonen eller tagger noen du tror kan og vil bidra med informasjon om den urbane sjarmøren vår, oppfordres det videre.

Du kan også laste opp bilde og stedsangivelse på Instagram #piggsvinioslo. Eller direkte på mail til: piggsvin@bym.oslo.kommune.no - eventuelt direkte til Ingrid som skriver oppgaven; ingrid.hjorth-johansen@nmbu.no.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...